Nagyi kocsonyája
Nagyi kocsonyája
Hozzávalók 4 személyre
- 3-4 db sertésköröm
- 50-60 dkg nyers sertésbőr
- 1 db sertéscsülök
- 3-4 db sárgarépa
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 fej vöröshagyma
- 15-20 szem feketebors
- só ízlés szerint
- 3-4 db babérlevél
Elkészítés:
A megtisztított húst egy nagy fazékba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforr, a habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított sárgarépát, a gerezdekre szedett, megpucolt fokhagymát, a borsot, a vöröshagymát, a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk. A kocsonyát addig főzzük, míg a körömnél a bőrös rész szinte leválik a csontról. Miután megfőtt a kocsonya, leszűrjük, a húsokat tányérokba osztjuk. Igény szerint tehetünk bele sárgarépát, és főtt tojást is. Ezután felöntjük a kocsonya levével. A kocsonyát hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept