Nagyi kocsonyája

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyi kocsonyája

Hozzávalók 4 személyre

  • 3-4 db sertésköröm
  • 50-60 dkg nyers sertésbőr
  • 1 db sertéscsülök
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 15-20 szem feketebors
  • só ízlés szerint
  • 3-4 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított húst egy nagy fazékba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforr, a habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított sárgarépát, a gerezdekre szedett, megpucolt fokhagymát, a borsot, a vöröshagymát, a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk. A kocsonyát addig főzzük, míg a körömnél a bőrös rész szinte leválik a csontról. Miután megfőtt a kocsonya, leszűrjük, a húsokat tányérokba osztjuk. Igény szerint tehetünk bele sárgarépát, és főtt tojást is. Ezután felöntjük a kocsonya levével. A kocsonyát hideg helyen hagyjuk megdermedni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük