Kókuszos-gránátalmás panna cotta

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kókuszos-gránátalmás panna cotta

Hozzávalók 6 személyre:

Kókuszos rész hozzávalói

  • (6-8 pohárhoz)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ek barnacukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk zselatin (por)

Gránátalmás rész hozzávalói

  • 1 db gránátalma
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl víz
  • 20 gramm zselatin (por)
  • 4-5 csepp piros ételszínező
Recept idők

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt öntsük egy serpenyőbe, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a barna- és a vaníliás cukrot, majd kevergetve forraljuk fel. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. (Közben kevergessük, mert habosodik, és könnyen kifuthat.)

A tűzről levéve állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.

Ezután öntsük bele a poharakba, majd hagyjuk hűlni. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás rész ne kerüljön a magok közé.

A vizet tegyük fel forrni a porcukorral és a citromlével. Amikor elkezd forrni vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, majd keverjünk hozzá ízlés szerint pár csepp piros ételfestéket.

Ezután adjuk hozzá a gránátalma magokat, majd hűtsük ki teljesen. (Azért figyeljünk, nehogy elfeledkezzünk róla és megdermedjen.)

A hűtőből vegyük ki a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre kanalazzuk rá a gránátalmát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy szintén teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszchipsszel vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük