Mézes-gyömbéres csirkeszárnyak kerti zöldségkörettel

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretek egészségesen, de ugyanakkor változatosan is étkezni. Bátran játszok a fűszerekkel és ízkombinációkkal, így sosem unalmasak az ebédek és a vacsorák. Ez az alacsony kalóriás fogás igazán ízletes, mégis laktató, így garantáltan jóllakik vele az egész család.

Mézes-gyömbéres csirkeszárnyak kerti zöldségkörettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • csirkeszárnyak
  • gyömbér
  • méz
  • citrom
  • olívaolaj
  • bors
  • cukkini
  • csiperke
  • sárgarépa
  • paradicsom
  • paprika
  • lilahagyma
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Mézes-gyömbéres csirkeszárnyak:

Reszeljünk le egy 2 centiméteres gyömbérdarabot, egy egész citrom héját, és keverjük el ízlés szerinti mennyiségű mézben. Adjunk hozzá egy kevés olívaolajat. 8-10 darab csirkeszárnyat sózzunk, borsozzunk, majd 15 percre pácoljuk be a mézes-gyömbéres keverékbe. A 15 perc letelte után helyezzük őket egy tepsibe úgy, hogy a bőrös részük legyen lefelé. Süssük 10 percig 180 fokon, majd fordítsuk meg, és addig süssük őket légkeveréssel, amíg a bőrük ropogósra nem sül.

A zöldségkörethez daraboljunk egyforma méretűre egy nagy cukkinit, egy nagyobb lilahagymát, egy-két sárgarépát, egy-két kaliforniai paprikát, adjunk hozzá 20-25 darab koktélparadicsomot, és kisebb fej csiperkegombát (vagy ha nagyobbak, azokat is vágjuk félbe). Egy mélyebb tepsiben szórjuk meg a zöldségeket sóval, kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal, keverjük össze. 180 fokon süssük 20 percig, illetve amíg a zöldségek megpuhulnak. Forrón tálaljuk.

A zöldségköretben próbálkoztam brokkolival is, de sajnos sűtőben hajlamos megégni, megbarnulni, így csak akkor tegyünk brokkolit is a köretbe, ha el tudjuk rejteni a többi zöldség alá, vagy ha hamarabb kivesszük a sütőből.

1
2
3
Ezt is szeretjük