Húsos lasagne

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

3 nyári ruhakatasztrófa, amire eddig te sem tudtad a megoldást »

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. lasagne tésztalap
  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2-3 szál répa
  • 1-2 szál petrezselyemgyökér
  • fél zeller
  • 2-3 paradicsom
  • 1 doboz paradicsompüré
  • ketchup
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • fokhagyma
  • sajt
  • Besamelhez: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 7,5 dl tej, só, őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot és kis vizet aláöntve puhára pároljuk. Ha megpuhul, összeturmixoljuk.
A húst a hagymával megpároljuk, ha megpuhul hozzáadjuk a zöldségeket, a pürét, a ketchupot ízlés szerint, majd fűszerezzük és összeforraljuk.
Egy tálat/tepsit kikenünk vajjal, majd megkenjük egy kis besamellel, ezután tészta, majd a ragu, végül sajt következik. Ezt ismételgetjük, legvégül besamel és sajt kerül rá. Tetejére vajdarabkákat szórunk. 180-200°-os sütőben kb. 45\'-ig sütjük.

Besamel

Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, szerecsendióval fűszerezzük. Csomómentesre keverjük, majd addig főzzük, míg besűrűsödik.

Ezt is szeretjük