Búbos csirkemell

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

8 kivétel, amikor a mély dekoltázs cseppet sem közönséges »

Így még nem láthattad Palvin Barbit: tehenészlánynak öltözve sétált Párizsban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Korábban már készítettem csiperkével hasonlót, most egy kicsit megvariáltam lecsóval, zabpehellyel gazdagítottam. Fogyókúrázók használjanak sovány sajtot, azzal is finom.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 4 evőkanál dinsztelt szegfűgomba
  • 6 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj
  • 2 ek apró szemű zabpehely
  • 1 db tojás
  • csokor petrezselyemzöld
  • bors

A lecsóhoz

  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
Recept idők

Elkészítés:

1. Megmossuk a csirkemellet és lecsepegtetjük a vizet, majd minden mellfiléből három szeletet vágunk, és egy kicsit megklopfoljuk. Fűszerezzük sóval, borssal.

2. Elkészítjük a lecsót: a felaprított hagymát egy csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk, majd adunk hozzá paradicsomot, egy pici cukrot vagy édesítőszert. 2-3 percig pároljuk, hogy csak roppanós maradjon a paprika.

3. Gomba dinsztelése (lehetne a lecsóval is készíteni, de szerintem így finomabb) Egy kis hagymán, egy evőkanál olajon megpirítjuk a megtisztított gombát, sózzuk, borsozzuk.

4. Serpenyőbe tesszük az olajat, majd a vajat és a hússzeleteket elősütjük (oldalanként kb. 4 perc), majd átszedjük egy tepsibe, ráöntjük a zaftot.

5. Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a gombás masszát. Egy tányérban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet, a tojást, meghintjük bőven apróra vágott petrezselyemzölddel, ízesítjük - ha még szükséges - sóval és frissen őrölt borssal. Beletesszük a reszelt sajt egyharmadát, és kanállal jól összekeverjük.

6.Az elősütött hús tetejére halmozzuk a gombás tölteléket, a tetejét meghintjük sajttal, lehet rátenni paradicsomszeletet, petrezselymet, ki amit szeretne, és forró sütőbe tesszük. Amikor a sajt kezd elolvadni (kb. 5 perc múlva), alufóliával letakarjuk, és kb. 15 percig sütjük, majd lezárjuk a sütőt.

Rizzsel, uborkasalátával kínáljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük