Káposztás karaj
Én nagyon szeretem a töltött káposztát, viszont a párom jobban szereti a húsételeket, így a kettőt párosítottam, és mindketten jól járunk :) Kissé furcsán nézett rám, amikor először készítettem, de amikor kész lett, káposzta ide vagy oda, nem kellett győzködni, hogy megegye!
Káposztás karaj
Hozzávalók 6 személyre
- 1kg karaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 80dkg/1kg savanyúkáposzta
- 20dkg szeletelt bacon
- só
- bors
- étolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A karajt kb. 3cm-es szeletekre vágom, és vékonyra klopfolom, sózom, borsozom és kicsit félreteszem.
A hagymát pici kockákra vágom, étolajon megdinsztelem, amikor kész hozzáadom a 2 evőkanál pirospaprikát, majd a savanyú káposztát. A káposzta mennyisége attól függ, ki mennyire szereti. Én szeretem, ha jut bőven a hús alá is, ezért az 1 kg-ot felhasználom, kicsi levet is öntök hozzá, és így kb 10-15 percig párolom a káposztát.
Amikor elkészült a káposzta, megtöltöm vele a hússzeleteket és baconbe tekerem őket egyesével.
Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára öntök pici olajat, a maradék káposztát beleöntöm az aljára, és rárakom a töltött karajszeleteket. A fokhagymagerezdeket, kis darabokra vágom, és ezt is ráteszem a húsra, még jobb ízt ad neki.
Lefedem alufóliával, és 180 fokon 1 órát sütöm, majd leveszem róla a fóliát, és 230 fokon ropogósra sütöm.
Tálaláskor ízlés szerint tejföllel is ízesíthetjük!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept