Chilis bab virslivel és rizzsel
Chilis bab virslivel és rizzsel
Hozzávalók 6 személyre
- 3 ek olaj
- 10 db virsli (baromfi)
- 2 db nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet só
- 2 csipet bors (őrölt)
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 db fehérbab chilis szószban konzerv(430g)
- 1 üveg sűrített paradicsom(300g)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 ek vegeta
- köretnek fél kg rizs megpárolva
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon.
Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát is, a virsliket karikára vágjuk, hozzáadjuk, és együtt sütjük tovább.
A fűszerekkel befűszerezzük.
Mikor a virsli kissé megpirult, hozzáadjuk a chilis bab- konzervet, a sűrített paradicsomot és alaposan összekeverjük, összeforraljuk, ha kell tovább ízesítjük.
Párolt rizzsel vagy akár friss kenyérrel is nagyon finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept