Ribizlis-vaníliás rétes

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag 4 lapos réteslap
  • olaj
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg tehéntúró
  • fél citrom leve
  • 20 dkg friss ribizli
  • 2 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A réteslapokat kiterítjük, majd egyenként olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd óvatosan 8 téglalapra vágjuk.

A vaníliás krémport a tejjel simára keverjük, a szitán áttört túrót és a citromlét is belekeverjük. Ezután a ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 fürtöt félreteszünk, a többit a száráról lecsipkedjük, és a túrós krémbe forgatjuk.

4 réteslapot a krémmel megkenünk, majd a maradék réteslapot a tetejükre rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a rétesek tetejére nyomjuk, majd a félretett ribizlivel díszítjük.

Ezt is szeretjük