Cukkinis tészta
Cukkinis tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db zsenge cukkini
- 20 dkg metélt tészta
- 2 dl főzőtejszín
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors
- csipet szerecsendió (el is hagyható)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn.
Egy serpenyőbe hevítsünk fel az olívaolajat és a vajat, adjuk hozzá a lereszelt cukkinit, keverjük össze, majd kezdjük el párolni.
Pár perc után nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Keverjük össze, majd pároljuk félpuhára a cukkinit.
Amikor már félpuhára párolódott, öntsük hozzá a tejszínt, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. (Ha szükséges, még ízlés szerint fűszerezzük utána.) Mire a cukkini készre párolódik, a tejszín is besűrűsödik.
Közben főzzük ki a tésztát enyhén sós vízbe, majd szűrjük, és csepegtessük le alaposan.
Végül óvatosan keverjük hozzá a készre párolódott cukkinihez, majd tálalásig tartsuk melegen. (Legjobb, ha rögtön tálaljuk.)
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd ízlés szerint reszeljünk rá sajtot, és úgy kínáljuk. Az elkészült tésztát nemcsak sajttal megszórva fogyaszthatjuk, hanem pl. szaftos húsok mellé, köretként is kínálhatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept