Köménymagos kelkáposzta sült debrecenivel

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Nem kell többé macerálni a mentes étrendekkel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

beauty and style

5 nő 60 felett, aki tud öltözködni, és ragyogóan néz ki »

Zokni szandállal: tényleg ez lesz a tavaszi divat »

A női intimtájék ápolása új szintre lép: egyelőre nevetségesnek tűnik a vaginafiatalító szérum »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 db debreceni
  • 1 db kisebb kelkáposzta
  • 2 db vöröshagyma (nagy)
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 dl tejföl
  • 2 tk egész köménymag
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk magos dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsunk fel 1 ek olajat, tegyük bele a kolbászokat, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (Sütés közben többször forgassuk meg, hogy egyformán süljön.)

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A káposztát vágjuk fel 6 részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.

A maradék olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg sóval, majd néha megkeverve pároljuk aranybarnára.

Ezután a hagymát szórjuk meg a köménymaggal, majd pirítsuk együtt 1-2 percig.

Ezután tegyük rá a káposztaszeleteket, öntsük fel az alaplével, fedjük le és pároljuk pár perc alatt puhára a káposztát, majd óvatosan szedjük ki egy tányérra.

A visszamaradt hagymás szafthoz adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, forraljuk össze, majd tegyük bele a káposztát, és a sült kolbászt is. Ezután főzzük pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön, és az ízek összefőjenek. (Közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad, mert különben összetörik a káposzta.)

Közben ízlés szerint készítsük el a krumplipürét, vagy esetleg rizst, kuszkuszt......

Tálaláskor kanalazzunk a tányérba pár kanál hagymás-szaftot, helyezzük rá a káposztát, a kolbászt, és a krumplipürét, majd úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló