Sárgabarackkrémleves

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon sok finom, korai sárgabarackunk van minden évben. A lekvár befőzése után a maradékból mindig sütemények készülnek, de néha nem árt, ha valami másfajta hűsítő készül belőle. :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg barack (héj és mag nélkül)
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor (ízlés és barack függő)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csapott evőkanál vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín (30%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk. A legegyszerűbb módja, ha vizet forralunk, pár másodpercre beledobjuk a barackokat, majd átszedjük hideg vízbe és egy mozdulattal le tudjuk húzni a héját. Kimagozzuk és megszórjuk a vaníliás cukorral.
A vajat megolvasztjuk, a cukrot benne megkaramellizáljuk.
Ráöntjük a barackot, alaposan elkeverjük, majd felöntjük tejjel.
Beledobunk egy rúd fahéjat és összerottyantjuk.
Igazából kihagyhatjuk a keményítőt belőle, mármint a pudingport,de ha nem hagyjuk ki, akkor a 30%-os tejszínben elkeverjük a port, és merünk hozzá pár kanállal a levesből.
Aztán az egészet beleöntjük a levesbe, és besűrítjük folyamatosan kevergetve.
Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe téve hűtsük le teljesen.
Ha kihűlt, tálaláskor felvert tejszínhabból galuskákat készítünk két kanál segítségével.
Száraz serpenyőben mandulaszeleteket pirítunk, és utána ha van kedvünk a megtört barackmagokat is megpiríthatjuk, persze csak a blansírozásuk után.
Törjétek meg, és héjazzátok le, nem fogjátok megbánni, nagyon finom a barackmag, nemcsak önmagában, nyersen, de pirítva is.

Blog.hu ajánló