Madártej szelet

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édesanyám sütötte meg először, nagyon ízlett, tőle tanultam. Azóta is nagyon sűrűn elkészítem, imádja a család!!!

Madártej szelet

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 halmozott evőkanál cukor
  • 8 halmozott evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor

Krém

  • 8 tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Tetejére

  • 5 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük kemény habnak, kanalanként hozzákeverjük a porcukrot, hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.

A krémhez a tojássárgákkal elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés mellett megfőzzük, kihűtjük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A kihűlt tésztára szép egyenletesen rásimítjuk a krémet.
5 dl tejszínt felverünk kemény habnak, rákenjük a krém tetejére.
50 g csokit egy kanál olajjal felolvasztunk, és rácsorgatjuk a hab tetejére.

Ezt is szeretjük