Kapros-túrós lepény

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg zsír

A töltelékhez

  • 90 dkg túró
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csokor friss kapor
  • 10 dkg porcukor
  • pici só

A tetejére

  • 5 dl tejföl
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt. A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük vele, majd erre tesszük a tölteléket. Az áttört túrót elkeverjük a töltelék hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, 25-30 percig kelesztjük. Cukros-tejfölös tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Sütés után pihentetjük, és ezután szeleteljük fel. Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.

15895185 3bc0a5545da2e695cec2341ca75ccfab wm
Ezt is szeretjük