Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintához
- 15-20 dkg liszt
- 2 db tojás (nagy)
- 2 dl tej
- 1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 2 ek rum
- 2 ek olaj
- csipet só
Túrós töltelék hozzávalói
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 2 ek rum
- 5 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
Öntet hozzávalói
- 1 dl tejszín
- 1 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a rummal, a tejjel, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Ezután keverjük simára, majd fokozatosan adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet. Végül keverjük hozzá az olajat is.
Ezután a palacsintasütőt enyhén olajozzuk ki, majd süssük meg a palacsintákat.
A mazsolát áztassuk be a rumba. A sütőformát kenjük ki vajjal.
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjjal, és a mazsolával együtt a túróhoz. Ezután keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a keményre felvert habot, és óvatosan forgassuk össze. Végül töltsük meg a palacsintákat.
A megtöltött palacsintákat ezután vágjuk félbe, majd a vágott felükkel felfelé helyezzük bele a formába úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára, majd csorgassuk rá a formában lévő palacsintákra.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára.
Tálalás előtt helyezzük kistányérra, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

