Rántásos rétes
Rántásos rétes
Hozzávalók 6 személyre
Rántáshoz
- 5 dkg liszt
- 8 dkg margarin
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 egész tojás
- pici só
Tetejére
- porcukor
Töltelék
- alma
- meggy
- túró
- tetszés szerint
Elkészítés:
5 dkg lisztből, 8 dkg margarinból világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni. 30 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 egész tojást, csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk. Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Ezután fél órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk. Minden részt vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, összehajtogatjuk, kisütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept