4 gazdag, tápláló leves
Főételnek is jó
Ha a levest főételként fogyasztod, akkor nem kell a kalóriák és a vonalaid miatt aggódnod. Ráadásul éhezni sem fogsz, hiszen épp elég táplálóak.

Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Itt vásárolj, ha másodkézből akarsz designer darabokat: 4 külföldi webshopot mutatunk »

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krémleves almából, daragaluskával

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 6 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál búzakeményítő
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál citromlé
  • csipetnyi őrölt fahéj

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és darabold fel. Egy liternyi, citromlével, őrölt fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd meg. A tejfölben keverd el a búzakeményítőt, és habard be vele a levest. Ha kihűlt, turmixold.

Forrald fel a tejet, szórd bele a búzadarát, és folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, majd lefedve hagyd állni. A behűtött almakrémlevest szedd tányérokba, és a tejbedarából evőkanállal szaggass bele 3-3 galuskát. A tetejére hinthetsz egy kevés őrölt fahéjat.

Hagymaleves sajtgombóccal

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 tyúkhúsleves-kocka
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál curry
  • késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
  • törött fehérbors

A megtisztított vöröshagymát vágd nagyon finomra, és a felforrósított olajon fonnyaszd sárgára. Hints rá két evőkanálnyi lisztet, és együtt pirítsd néhány percig, majd engedd fel bő egy liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockát, és állandó keverés mellett forrald fel. Közben a tojást verd habosra, add hozzá a megmaradt lisztet, a reszelt sajtot, egy evőkanálnyi tejfölt, pici sót és a fehérborsot. Fűszerezd még a curry-porral és a szerecsendió-virággal. A masszát jól dolgozd össze, és nedves kézzel formálj belőle apró gombócokat. Tedd a gombócokat a forrásban lévő levesbe, és forrald 10 percig. Végül szórd bele a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, majd a tűzről lehúzva azonnal fedd le. Hagyd állni további 10 percig, csak ezután tálald.

Szász burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 30 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél zellergumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • néhány csepp ecet

A marhahúst öntsd le másfél liter, kissé sós vízzel, és dobd mellé a zöldségeket. Lefedve, takaréklángon főzd puhára.

A levét szűrd le, a meghámozott, kockára vágott burgonyát főzd bele. Szórd bele az apróra vágott petrezselymet, és savanyítsd pikánsra az ecettel. Az olajból a liszttel készíts barna rántást, és sűrítsd be vele a levest. A tűzről lehúzva keverd bele a tejfölt. Szeleteld fel a főtt húst, fektesd levesestálba, a főtt zöldségeket rakd köré, és öntsd rá a forró burgonyás levest.

Pulykamell-raguleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamellfilé
  • 2-3 szem krumpli
  • 20 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • bors
  • babérlevél
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • garam masala - indiai fűszerkeverék
  • kevés olaj
  • fél pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A megmosott pulykamellet vágd 1-2 cm-es kockákra. A krumplit pucold meg, majd vágd kockákra. A megpucolt hagymákat vágd karikákra, párold kevés olajon 1-2 percig kevergetve, majd tedd hozzá a húst, és minden oldalról pirítsd meg. Add hozzá a krumplit is, és alkalmanként önts alá kétujjnyi vizet, hogy ne égjen oda. Fűszerezd, és lefedve párold. Ha megpuhult a hús és a krumpli, tedd hozzá a mirelit zöldséget, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzd puhára a zöldségeket, majd habard be a tejfölös-lisztes keverékkel.

Ezt is szeretjük