4 gazdag, tápláló leves
Ha a levest főételként fogyasztod, akkor nem kell a kalóriák és a vonalaid miatt aggódnod. Ráadásul éhezni sem fogsz, hiszen épp elég táplálóak.
Krémleves almából, daragaluskával
Hozzávalók:
- 50 dkg alma
- 6 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- 2 evőkanál búzakeményítő
- 4 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál citromlé
- csipetnyi őrölt fahéj
Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és darabold fel. Egy liternyi, citromlével, őrölt fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd meg. A tejfölben keverd el a búzakeményítőt, és habard be vele a levest. Ha kihűlt, turmixold.
Forrald fel a tejet, szórd bele a búzadarát, és folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, majd lefedve hagyd állni. A behűtött almakrémlevest szedd tányérokba, és a tejbedarából evőkanállal szaggass bele 3-3 galuskát. A tetejére hinthetsz egy kevés őrölt fahéjat.
Hagymaleves sajtgombóccal
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 tyúkhúsleves-kocka
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 mokkáskanál curry
- késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
- só
- törött fehérbors
A megtisztított vöröshagymát vágd nagyon finomra, és a felforrósított olajon fonnyaszd sárgára. Hints rá két evőkanálnyi lisztet, és együtt pirítsd néhány percig, majd engedd fel bő egy liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockát, és állandó keverés mellett forrald fel. Közben a tojást verd habosra, add hozzá a megmaradt lisztet, a reszelt sajtot, egy evőkanálnyi tejfölt, pici sót és a fehérborsot. Fűszerezd még a curry-porral és a szerecsendió-virággal. A masszát jól dolgozd össze, és nedves kézzel formálj belőle apró gombócokat. Tedd a gombócokat a forrásban lévő levesbe, és forrald 10 percig. Végül szórd bele a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, majd a tűzről lehúzva azonnal fedd le. Hagyd állni további 10 percig, csak ezután tálald.
Szász burgonyaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg marhahús
- 30 dkg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél zellergumó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- néhány csepp ecet
- só
A marhahúst öntsd le másfél liter, kissé sós vízzel, és dobd mellé a zöldségeket. Lefedve, takaréklángon főzd puhára.
A levét szűrd le, a meghámozott, kockára vágott burgonyát főzd bele. Szórd bele az apróra vágott petrezselymet, és savanyítsd pikánsra az ecettel. Az olajból a liszttel készíts barna rántást, és sűrítsd be vele a levest. A tűzről lehúzva keverd bele a tejfölt. Szeleteld fel a főtt húst, fektesd levesestálba, a főtt zöldségeket rakd köré, és öntsd rá a forró burgonyás levest.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pulykamell-raguleves
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamellfilé
- 2-3 szem krumpli
- 20 dkg mirelit zöldségkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 1 póréhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- szerecsendió
- gyömbér
- garam masala - indiai fűszerkeverék
- kevés olaj
- fél pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
A megmosott pulykamellet vágd 1-2 cm-es kockákra. A krumplit pucold meg, majd vágd kockákra. A megpucolt hagymákat vágd karikákra, párold kevés olajon 1-2 percig kevergetve, majd tedd hozzá a húst, és minden oldalról pirítsd meg. Add hozzá a krumplit is, és alkalmanként önts alá kétujjnyi vizet, hogy ne égjen oda. Fűszerezd, és lefedve párold. Ha megpuhult a hús és a krumpli, tedd hozzá a mirelit zöldséget, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzd puhára a zöldségeket, majd habard be a tejfölös-lisztes keverékkel.