5 csodás desszert sütés nélkül
Ha szívesen ennél valami édeset, de már irtózol a gondolattól is, hogy be kelljen kapcsolnod a sütőt, próbáld ki ezeket az ínycsiklandó desszerteket!
Nem csoda, ha nyáron nem akarsz a forró sütő mellett tevékenykedni, és inkább valami gyorsan elkészíthető, sütésmentes édesség mellett teszed le a voksodat.
Az ilyen sütemények szokásos alapanyaga a gesztenyemassza vagy a babapiskóta.
Gyümölcsökkel, pudingokkal kombinálva mennyei desszerteket készíthetsz belőlük.
Gesztenyegolyók
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg magozott meggy
- 12 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
A gesztenyepürét törd át, keverd össze tíz deka vajjal és egy evőkanál porcukorral. A masszából vizes kézzel formálj golyókat, és a közepébe tegyél egy kimagozott meggyet.
Ezeket tedd be a hűtőbe, és készítsd el a mázat. A maradék vajat gőz felett olvaszd fel, és add hozzá a kakaóval összekevert porcukrot. A hűtőből kivett golyókat mártsd bele a forró bevonóba, és várd meg, hogy megdermedjenek.
Diós-gesztenyés csúcs
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg darált dió
- 35 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 2 tojás
- kevés tej
- kristálycukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- kevés rum
- magozott meggy
Tíz deka darált kekszet gyúrj össze a dióval, harminc deka porcukorral, a kakaóporral, a tojásokkal és kevés tejjel. Ebből formázz golyókat, és forgasd őket kristálycukorba.
A gesztenyemasszát dolgozd össze a maradék cukorral és keksszel, a vajjal és kevés rummal.
Fogj egy citromfacsarót, és fordítsd fel. A kúp részébe nyomkodd bele a diós golyókat úgy, hogy beterítsék a forma falát. Ezután helyezz a közepébe egy-két szem meggyet, majd zárd le a gesztenyés masszával. Üsd ki a formából az elkészült csúcsokat.
Fontos, hogy hűtőben tárold a desszertet, hiszen nyers tojás van benne.
Kakaós szelet
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 50 dkg darált keksz
- rumaroma
- 1 csomag tortabevonó
A vajat olvaszd fel a tejben, és öntsd hozzá a porcukorral összekevert kakaóhoz. Ehhez add hozzá a rumaromát és a darált kekszet. Ezt a masszát nyomkodd bele egy téglatest formájú tálba, és hűtsd ki. Fóliával esetleg kibélelheted, hogy biztosan ne ragadjon bele. Öntsd ki a formából, és szeleteld fel csokiszelet méretűre. Készítsd el a tortabevonót, és mártsd bele a szeleteket. Várd meg, hogy megdermedjen a máz.
Epres-vaníliás süti
Hozzávalók:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag babapiskóta
- 25 dkg eper
- a puding elkészítéséhez tej, cukor
Egy jénaiba vagy bármilyen más szép tálba rétegezd bele a babapiskótát, a vaníliás pudingot és a megmosott, megtisztított epreket. A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint növeld vagy csökkentsd bátran. Ha több időd van, akkor főzött krémet is használhatsz. Ha a tetejére kiválogatod a legszebb epreket, akkor még ellenállhatatlanabb lesz a desszert.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Gyümölcskrém
Hozzávalók:
- 2 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
- 2 csésze bogyósgyümölcs
- 1 dl tej
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
A tejszínt verd kemény habbá, és tedd a hűtőbe. A bogyósgyümölcsöket mosd meg, ha szükséges. Az egyik csészényit törd össze villával. A joghurtot a mézzel és a reszelt citromhéjjal keverd simára, majd add hozzá a gyümölcspépet. A tejszínhabba nagyon óvatosan forgasd bele a gyümölcsös joghurtot, és ismét tedd a hűtőszekrénybe.
A zselatint keverd össze a tejjel, és lassú tűzön melegítsd. Ha feloldódott, a keverékbe óvatosan forgasd bele a tejes zselatint. A krémet és a gyümölcsöket rétegezd átlátszó pohárba, és tedd hűtőbe pár órára.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves