5 csodás desszert sütés nélkül

Ha szívesen ennél valami édeset, de már irtózol a gondolattól is, hogy be kelljen kapcsolnod a sütőt, próbáld ki ezeket az ínycsiklandó desszerteket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csoda, ha nyáron nem akarsz a forró sütő mellett tevékenykedni, és inkább valami gyorsan elkészíthető, sütésmentes édesség mellett teszed le a voksodat.

Az ilyen sütemények szokásos alapanyaga a gesztenyemassza vagy a babapiskóta.

Gyümölcsökkel, pudingokkal kombinálva mennyei desszerteket készíthetsz belőlük.

Gesztenyegolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg magozott meggy
  • 12 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor

A gesztenyepürét törd át, keverd össze tíz deka vajjal és egy evőkanál porcukorral. A masszából vizes kézzel formálj golyókat, és a közepébe tegyél egy kimagozott meggyet.

Ezeket tedd be a hűtőbe, és készítsd el a mázat. A maradék vajat gőz felett olvaszd fel, és add hozzá a kakaóval összekevert porcukrot. A hűtőből kivett golyókat mártsd bele a forró bevonóba, és várd meg, hogy megdermedjenek.

Diós-gesztenyés csúcs

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 35 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 tojás
  • kevés tej
  • kristálycukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • kevés rum
  • magozott meggy

Tíz deka darált kekszet gyúrj össze a dióval, harminc deka porcukorral, a kakaóporral, a tojásokkal és kevés tejjel. Ebből formázz golyókat, és forgasd őket kristálycukorba.
A gesztenyemasszát dolgozd össze a maradék cukorral és keksszel, a vajjal és kevés rummal.
Fogj egy citromfacsarót, és fordítsd fel. A kúp részébe nyomkodd bele a diós golyókat úgy, hogy beterítsék a forma falát. Ezután helyezz a közepébe egy-két szem meggyet, majd zárd le a gesztenyés masszával. Üsd ki a formából az elkészült csúcsokat.
Fontos, hogy hűtőben tárold a desszertet, hiszen nyers tojás van benne.

Kakaós szelet

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 50 dkg darált keksz
  • rumaroma
  • 1 csomag tortabevonó

A vajat olvaszd fel a tejben, és öntsd hozzá a porcukorral összekevert kakaóhoz. Ehhez add hozzá a rumaromát és a darált kekszet. Ezt a masszát nyomkodd bele egy téglatest formájú tálba, és hűtsd ki. Fóliával esetleg kibélelheted, hogy biztosan ne ragadjon bele. Öntsd ki a formából, és szeleteld fel csokiszelet méretűre. Készítsd el a tortabevonót, és mártsd bele a szeleteket. Várd meg, hogy megdermedjen a máz.

Epres-vaníliás süti

Hozzávalók:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 25 dkg eper
  • a puding elkészítéséhez tej, cukor

Egy jénaiba vagy bármilyen más szép tálba rétegezd bele a babapiskótát, a vaníliás pudingot és a megmosott, megtisztított epreket. A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint növeld vagy csökkentsd bátran. Ha több időd van, akkor főzött krémet is használhatsz. Ha a tetejére kiválogatod a legszebb epreket, akkor még ellenállhatatlanabb lesz a desszert.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Gyümölcskrém

Hozzávalók:

  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 2 csésze bogyósgyümölcs
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

A tejszínt verd kemény habbá, és tedd a hűtőbe. A bogyósgyümölcsöket mosd meg, ha szükséges. Az egyik csészényit törd össze villával. A joghurtot a mézzel és a reszelt citromhéjjal keverd simára, majd add hozzá a gyümölcspépet. A tejszínhabba nagyon óvatosan forgasd bele a gyümölcsös joghurtot, és ismét tedd a hűtőszekrénybe.

A zselatint keverd össze a tejjel, és lassú tűzön melegítsd. Ha feloldódott, a keverékbe óvatosan forgasd bele a tejes zselatint. A krémet és a gyümölcsöket rétegezd átlátszó pohárba, és tedd hűtőbe pár órára.

Ezt is szeretjük