5 csodás desszert sütés nélkül
Ha szívesen ennél valami édeset, de már irtózol a gondolattól is, hogy be kelljen kapcsolnod a sütőt, próbáld ki ezeket az ínycsiklandó desszerteket!
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »
- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Nem csoda, ha nyáron nem akarsz a forró sütő mellett tevékenykedni, és inkább valami gyorsan elkészíthető, sütésmentes édesség mellett teszed le a voksodat.
Az ilyen sütemények szokásos alapanyaga a gesztenyemassza vagy a babapiskóta.
Gyümölcsökkel, pudingokkal kombinálva mennyei desszerteket készíthetsz belőlük.
Gesztenyegolyók
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg magozott meggy
- 12 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál porcukor
A gesztenyepürét törd át, keverd össze tíz deka vajjal és egy evőkanál porcukorral. A masszából vizes kézzel formálj golyókat, és a közepébe tegyél egy kimagozott meggyet.
Ezeket tedd be a hűtőbe, és készítsd el a mázat. A maradék vajat gőz felett olvaszd fel, és add hozzá a kakaóval összekevert porcukrot. A hűtőből kivett golyókat mártsd bele a forró bevonóba, és várd meg, hogy megdermedjenek.
Diós-gesztenyés csúcs
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg darált dió
- 35 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 2 tojás
- kevés tej
- kristálycukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- kevés rum
- magozott meggy
Tíz deka darált kekszet gyúrj össze a dióval, harminc deka porcukorral, a kakaóporral, a tojásokkal és kevés tejjel. Ebből formázz golyókat, és forgasd őket kristálycukorba.
A gesztenyemasszát dolgozd össze a maradék cukorral és keksszel, a vajjal és kevés rummal.
Fogj egy citromfacsarót, és fordítsd fel. A kúp részébe nyomkodd bele a diós golyókat úgy, hogy beterítsék a forma falát. Ezután helyezz a közepébe egy-két szem meggyet, majd zárd le a gesztenyés masszával. Üsd ki a formából az elkészült csúcsokat.
Fontos, hogy hűtőben tárold a desszertet, hiszen nyers tojás van benne.
Kakaós szelet
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 50 dkg darált keksz
- rumaroma
- 1 csomag tortabevonó
A vajat olvaszd fel a tejben, és öntsd hozzá a porcukorral összekevert kakaóhoz. Ehhez add hozzá a rumaromát és a darált kekszet. Ezt a masszát nyomkodd bele egy téglatest formájú tálba, és hűtsd ki. Fóliával esetleg kibélelheted, hogy biztosan ne ragadjon bele. Öntsd ki a formából, és szeleteld fel csokiszelet méretűre. Készítsd el a tortabevonót, és mártsd bele a szeleteket. Várd meg, hogy megdermedjen a máz.
Epres-vaníliás süti
Hozzávalók:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag babapiskóta
- 25 dkg eper
- a puding elkészítéséhez tej, cukor
Egy jénaiba vagy bármilyen más szép tálba rétegezd bele a babapiskótát, a vaníliás pudingot és a megmosott, megtisztított epreket. A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint növeld vagy csökkentsd bátran. Ha több időd van, akkor főzött krémet is használhatsz. Ha a tetejére kiválogatod a legszebb epreket, akkor még ellenállhatatlanabb lesz a desszert.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Gyümölcskrém
Hozzávalók:
- 2 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
- 2 csésze bogyósgyümölcs
- 1 dl tej
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
A tejszínt verd kemény habbá, és tedd a hűtőbe. A bogyósgyümölcsöket mosd meg, ha szükséges. Az egyik csészényit törd össze villával. A joghurtot a mézzel és a reszelt citromhéjjal keverd simára, majd add hozzá a gyümölcspépet. A tejszínhabba nagyon óvatosan forgasd bele a gyümölcsös joghurtot, és ismét tedd a hűtőszekrénybe.
A zselatint keverd össze a tejjel, és lassú tűzön melegítsd. Ha feloldódott, a keverékbe óvatosan forgasd bele a tejes zselatint. A krémet és a gyümölcsöket rétegezd átlátszó pohárba, és tedd hűtőbe pár órára.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

- eper
- leves