4 ízes recept nyárvégi grillezéshez

Használd ki a jó időt!

Lassan vége a nyárnak, de az idő még tökéletes egy baráti grillezéshez. Próbáld ki különleges receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spenóttal töltött sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 db, egyenként 3 centi vastag sertésszelet
  • 400 g friss spenót
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • bors

A hússzeleteket öblítsd le, majd szárogasd meg. Kicsit metszd be őket. A spenótot mosd meg, majd egy nagy fazékban, forrásban lévő vízben fonnyaszd meg, ez körülbelül 3 perc. Hámozd meg, és zúzd össze a hagymákat. A kihűlt spenótleveleket vágd durvára. A vajban párold meg a hagymákat, majd add hozzá a spenótot, ízesítsd borssal, sózd meg egy kicsit, és tedd hozzá a tejszínt. A tölteléket kanalazd a bemetszésekbe. Ha szükséges, tűzd meg a húsokat. Szabad tűzön süsd a húsok mindkét oldalát 3-4 percig.

Hal narancs- és borspáclében

Hozzávalók:

  • 1 db, körülbelül másfél kg súlyú hal
  • 1 narancs
  • 1 lilahagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • só, cukor

A halat öblítsd le, és töröld szárazra. Sózd meg kívül-belül a halat. A narancsot hámozd meg, szedd le róla a fehér részeket, majd szeleteld fel. A hagymát és a petrezselymet aprítsd fel. Keverd össze az olajat, a sót, a cukrot. Tedd hozzá a hagymát és a petrezselymet. Fektesd alufóliába a halat, kend meg a páclével, fektesd mellé a narancsszeleteket, majd szorosan csomagold be. Hagyd pácolódni fél órát, majd így egybecsomagolva süsd meg a tűzön. 10 percnél több nem kell neki.

Citromos-bazsalikomos csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál bazsalikomlevél
  • só, bors

A csirkemelleket vágd félbe középen. A bazsalikomleveleket vágd finomra.
A fokhagymát vágd vékony szeletekre, szórd meg sóval, majd pár perc múltán nyomd össze egy kés lapjával. Keverd össze a citromlevet, a fokhagymát, a borsot, az olajat és a bazsalikomot. Forgasd meg a pácban a csirkemelleket, majd hagyd állni egy órát a hűtőben. A húst süsd meg 10 perc alatt grillrácson.

Rozmaringos krumpli

Hozzávalók:

  • 4-6 közepes nagyságú krumpli
  • olívaolaj
  • friss rozmaring

A krumplit hámozd meg. Az egyik oldalukon ejts mély bemetszéseket. Tedd alufóliára a krumplikat, majd kend meg olajjal. Tépj le kisebb rozmaringágakat, és dugd a bemetszett résekbe. Sózd meg, majd szorosan zárd rá a fóliát. Teheted grillrácsra, de a parázsba is tolhatod. Nem sül meg hamar, minimum fél óra szükséges, hogy megpuhuljanak.

Receptjeink Roger Kimpel és Yara HacksteinA grillezés kislexikona című könyvéből származnak.

Minden, amit a grillezésről tudni kell: a világ legízletesebb receptjei, a piacon kapható különféle rostonsültnek való húsok, receptek és az egyes vidékek különlegességei, ötletek a rostonsültek készítéséhez. Valamennyi recept rendkívül ízletes, érdemes őket kipróbálni, ezt maguk a fotók is bizonyítják.

Kiadja a Mérték Kiadó.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük