A 4 legjobb nyári édesség
A szezonális gyümölcsök felhasználásával készítsd el a legfinomabb hűsítő desszerteket, hiszen a dinnyét nemcsak kanalazni lehet, hanem akár meggyújtani is.
Dinnyezselé
Hozzávalók:
- görögdinnye - 4 kg-os
- 20 dkg pisztácia - nem sózott
- 20 dkg marcipán
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg étkezési keményítő
Főzd fel a kimagozott dinnye húsát, majd törd át egy szitán, vagy nagylyukú szűrőn. Add hozzá a keményítőt és egy evőkanál cukrot, majd lassú tűzön forrald néhány percig.
Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Keverd hozzá az apróra vágott csokoládét, majd a masszát töltsd vízbe mártott tortaformába, és tedd hűtőbe, amíg megkocsonyásodik.
A pisztáciát a maradék cukorral együtt daráld le, majd dolgozd össze a marcipánnal. Ebből a masszából egy lapos, kerek tálon formázz a tortaformával megegyező méretű alapot, majd borítsd rá a behűtött zselét.
Dinnye égő fagylalttal
Hozzávalók:
-
egy 80 dkg-os sárgadinnye
-
6 gombóc vaníliafagylalt
-
0,5 dl rum
A jól behűtött dinnyét vágd félbe, és kotord ki a magját. A dinnyék üregébe tegyél 3-3 gombóc fagylaltot, és locsold meg a rummal. Gyújtsd meg, és lángolva tálald!
Nyári puding
Hozzávalók:
- 1 kg vegyes bogyósgyümölcs
- 8 szelet kenyér
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál ribizlidzsem
A gyümölcsöket tedd egy lábasba a cukorral és 3 evőkanál vízzel. Főzd 5 percig, vagy a gyümölcs megpuhulásáig. Hagyd kicsit hűlni. Egy nagy pudingforma alját és oldalait béleld ki a héjaitól megszabadított 6 szelet kenyérrel. A kenyérszeleteket előtte érdemes méretre vágni, hogy jól illeszkedjenek. Szűrd le a gyümölcsöket, és tedd a formába. A levet tedd félre. A maradék kenyérrel fedd le a forma tetejét. A megmaradt léből 3-4 evőkanálnyit merj a tetejére. Tegyél egy tányért a kenyér tetejére, majd rakj rá valamilyen nehezéket, és 2-3 órára tedd hűtőbe. A szószhoz szűrd le a megmaradt levet, és add hozzá a dzsemet. Folyamatos kevergetés mellett főzd néhány percig, amíg a dzsem elolvad. Fordítsd a pudingot egy tányérra, és tálaláskor locsold meg a szósszal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tejszínes sárgadinnye
Hozzávalók:
-
1 közepes sárgadinnye
-
10 dkg porcukor
-
4 evőkanál sherry
-
1,5 dl tejszín
-
1 vaníliarúd
-
egy darab fahéj
Vágd félbe a dinnyét, kapard ki a magvait, hámozd meg, és a húsát vágd 2-3 centis szeletekre. Egy lábosban 2,5 dl vízzel főzz sűrű szirupot a fele cukorból, a fahéjjal és a hosszában félbevágott vaníliarúddal. Vedd le a tűzről, vedd ki a vaníliarudat és a fahéjat. Ebbe a szirupba forgasd bele a dinnyeszeleteket, majd vedd ki, hagyd hűlni, és tedd hűtőbe. A tejszínből a maradék cukorral verj kemény habot, és ízesítsd a sherry-vel. A lehűtött dinnyét tedd egy tálra, locsold meg a sziruppal, és halmozd a tetejére a sherry-s habot.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- turmix
5 salaktalanító, karcsúsító, laktató turmix
- alma
- eper
5 isteni negatív kalóriás turmix
- méregtelenítés
- turmix