4 klasszikus pizza receptje
Margherita, négysajtos, hawaii és négy évszak
Nem kell rögtön a pizzéria számát hívni, ha egy jó pizzára vágysz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán a világ legelterjedtebb étele a pizza. Szülőhazája Olaszország, de minden nemzetnek megvan a maga jellemző változata.

A pizza alapja a jó tészta. Ha megvan, az már fél siker, és sokkal olcsóbban kijössz, ha otthon készíted el ezt a lapos kenyérfélét.

Ráadásul a feltéteket ízlésed szerint változtathatod. Szóval irány a konyha, és lepd meg barátaidat egy könnyű vacsorával.

Pizzatészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtasd fel. Ha felfutott, alaposan dolgozd össze a liszttel, a tojással, a sóval, valamint az olajjal. Tedd félre, és pihentesd meleg helyen. Fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastag körre, majd jöhetnek a feltétek.

Margherita pizza

Hozzávalók:

  • 2-3 friss paradicsom
  • 1 zacskós mozzarella
  • 1 kis üveg paradicsomos pizzaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • friss bazsalikomlevelek
  • oregánó

Készítsd el a tésztát. Kend rá egyenletesen a paradicsomszószt. A bazsalikomot nagyon apróra vágd fel, és szórd rá a szószra. A meghámozott paradicsomszeleteket fektesd rá, majd reszeld rá a mozzarellát. Ízlés szerint - ha megsült - kend meg olívaolajjal, és szórd meg oregánóval.

Négysajtos pizza

Hozzávalók:

  • 15 dkg mozzarella
  • 10 dkg pecorino
  • 10 dkg gorgonzola
  • 10 dkg parmezán
  • 2-3 fekete olajbogyó

A tésztát készítsd el. A sajtokat kis kockákra vágd fel. Képzeletben negyedeld el a pizzát, és minden cikkre másfajta sajtot pakolj. Ízlés szerint a félbevágott olajbogyókkal szórd meg a tetejét, és már sütheted is.

Hawaii pizza

Hozzávalók:

  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg sajt
  • 2 doboz paradicsompüré
  • 1 doboz ananász
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 evőkanál szárított oregánó

Készítsd el a tésztát. A sonkát és a paprikát vágd vékony csíkokra. A tésztát kend meg a paradicsompürével, majd szórd rá az oregánót. Elsőként a sonkacsíkokat, majd az ananászt, a paprikát és a kukoricát szórd rá. Előmelegített sütőben kezdd el sütni, majd, amikor már félig megsült, reszeld rá a sajtot. Pirítsd aranybarnára, és már tálalhatod is.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Négy évszak pizza

Hozzávalók:

  • 80 dkg paradicsom
  • 40 dkg gomba
  • 30-40 szem magozott vagy töltött olívabogyó
  • 30 dkg kukorica
  • 20 dkg mozzarella
  • 8-10 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál oregánó
  • bors

Erre a feltétre nincs kőbe vésett szabály. Igazából olyan feltétet teszel rá, amilyet szeretnél, a lényeg, hogy a színe utaljon az évszakokra. A tésztát készítsd el. A gombát szeleteld fel, és dinszteld meg egy kis olajon. A maradékkal kend meg a tésztát, és a paradicsomszeletek felével borítsd be. Egy késsel finoman jelöld meg a négy részt. Az elsőre tedd rá a paradicsom megmaradt részét. A másodikra tedd a szeletelt gombát, a harmadikra a kukoricát, a negyedikre pedig az olívabogyót. Ízlés szerint sózd, borsozd, végül pedig szórd meg oregánóval. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük