4 karcsúsító tavaszi tésztasaláta

Vidd magaddal az irodába ínycsiklandó salátáinkat, melyek könnyűek, mégis laktatóak. Így elkerülheted, hogy nassolást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztát hizlaló ételnek könyvelték el, pedig gyorsan emészthető, és teljes kiőrlésű változatai kevés üres kalóriát tartalmaznak. A hidegen fogyasztott tésztasaláta pedig ideális ebéd lehet az irodába, hiszen előző nap is elkészítheted.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Keverd össze némi hússal és zöldséggel a kifőtt tésztát, és máris laktató, de könnyű fogáshoz jutottál.

Keleti tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 25 dkg üvegtészta
  • 60 ml zöldcitromlé
  • 60 ml édes chiliszósz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 közepes fej lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 nagy sárgarépa, vékonyra szeletelve
  • 1 kígyóuborka, kimagozva és vékonyra szeletelve
  • 1 maroknyi friss korianderlevél
  • 1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél

Keverd össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgasd bele ebbe a páclébe. A tésztát tedd egy nagy tűzálló edénybe, öntsd le forró vízzel, és hagyd állni, míg épphogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsd és csepegtesd le. Keverd össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöldfűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverd össze egy tálkában. Csepegtesd le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsd meg minden oldalát, és ízlés szerint süsd át. Lefedve pihentesd 10 percig, majd szeleteld fel. Ezután keverd a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitromgerezdekkel díszítve tálald.

Spárgás tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 300 g penne
  • 3 evőkanál pesto
  • 25 dkg főtt spárga
  • 50 piros színű paprika
  • 2 dl majonéz
  • 1-2 dl tejföl
  • 2 citrom
  • 20 dkg füstölt lazac
  • saláta a díszítéshez

A majonézt, a tejfölt és a pestót keverd össze, majd add hozzá a főtt tésztát, a spárgát és a darabolt paprikát. Sóval és egy citrom levével ízesítsd, majd rövid ideig hagyd állni. A salátalevelekkel díszített tányérra tálald, hajtogatott lazacrózsával és citrommal.

Cukkinis tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg széles metélt
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 paradicsompaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • zsálya- és bazsalikomlevél
  • olaj
  • bors

A megtisztított és karikára szeletelt cukkinit sózd be, és hagyd állni 30 percig. A paprikát, miután kiszedted a magját, kockázd fel, és olajban süsd ropogósra. Szedd ki egy tálba, és ugyanebben az olajban süsd ki a cukkiniszeleteket is. Az öntethez préseld össze a fokhagymát, add hozzá az olívaolajat, a zsálya- és bazsalikomleveleket, az ecetet, majd fűszerezd sóval és borssal. A cukkinit, a paprikát és a megfőzött tésztát keverd össze, és öntsd le az öntettel. Hagyd állni 30 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Joghurtos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg tészta
  • 15 dkg sonka
  • fél fej jégsaláta
  • 2-3 paradicsom
  • 2 dl joghurt
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • snidling
  • bors
  • citromlé
  • cukor

Főzd meg a tésztát. Használhatod a kedvencedet, illetve, ami éppen otthon van. Amíg a tészta megfő, keverd össze a joghurtot, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket, a sót, a borsot, pici citromlevet és pici cukrot, majd ezt a dresszinget tedd be a hűtőbe. A zöldségeket kockázd fel, majd a sonkát is vágd fel ízlés szerint. A tésztát szűrd le, mosd le hideg vízzel, majd keverd össze a többi hozzávalóval.

Ezt is szeretjük