4 isteni húsos pite, ha megmaradt a sült

Ne hagyd kárba veszni a már megsütött húsokat. Használd őket töltelékként, és készíts mesés sós pitéket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem érdemes napokig ugyanazon a húson rágódni, ha esetleg többet készítettél, mint amit valójában el is fogyasztotok. Ne dobd a szemétbe a maradékot, inkább készíts tölteléket, és süss belőle mennyei sós pitéket.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mindegy, milyen húsfajtát használsz, elrontani nem tudod. Zöldségekkel, fűszerekkel ízesítve igazi ínyencségeket készíthetsz anélkül, hogy pazaroltál volna. Próbáld ki különleges receptjeinket!

Répás-húsos pite

Hozzávalók:

  • 50 kg sült csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 leveskocka
  • fél csokor petrezselyem
  • pici olaj
  • bors

Az olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A leveskockát főzd meg fél liter vízben, és öntsd a hagymára. A sült húst darabold fel kockákra, és amikor a hagymás szósz besűrűsödött, keverd hozzá.

A tésztát nyújtsd ki, majd vágd ketté. Egy kivajazott, kör alakú jénai tálba fektesd bele az egyik lapot úgy, hogy körben pereme is legyen. Kanalazd rá a húst, és szórd meg a felaprított répával és petrezselyemmel. Fedd be a maradék tésztával, alaposan nyomd össze a széleit, és végül előmelegített sütőben 50 perc alatt süsd készre.

Olasz húsos pite

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 4 szelet rántott hús
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál tej
  • 2 konzerv paradicsompüré
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • oregánó
  • bazsalikom

A lisztet a sütőporral, három evőkanálnyi olajjal, a tojással, a tejjel és a sóval gyúrd össze. Egy órára tedd hűtőbe. A maradék olajon dinszteld meg a felaprított hagymát, majd öntsd rá a paradicsompürét. Keverd bele a tejfölt, ízesítsd bazsalikommal, oregánóval ízlésed szerint, keverd bele az áttört fokhagymát, és hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön. Ha felforrt, add hozzá a csíkokra vágott rántott húst, majd hagyd picit hűlni.

A tésztát vedd ketté, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Az egyik felét tedd egy kerek, kivajazott, lisztezett tűzálló tálba úgy, hogy legyen pereme, nehogy a szósz kifolyjon. Simítsd bele a húsos szószt, majd a másik tésztával fedd be, és a szélét alaposan nyomkodd rá. Előmelegített sütőben süsd készre.

Sajtos-húsos pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg megpirított darált hús
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • kakukkfű
  • bors

A lisztbe morzsold bele a vajat, és ízlésed szerint sózd meg. Dolgozd bele a tojást, a tejet, és gyúrd össze. Tedd néhány órára hűtőbe. Amikor elkészült, vedd kétfelé, és nyújtsd ki mindkét lapot. Egy tortaforma aljába nyomkodd bele az egyiket, de úgy, hogy pereme legyen.

Kanalazd rá a kakukkfűvel összekevert, pirított darált húst, és reszeld rá a sajtot. Fedd be a másik tésztalappal, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Görög szezámos pite

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 80 dkg sült pulyka
  • 75 dkg túró
  • 4 dkg élesztő
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál cukor
  • negyed kávéskanál szárított oregánó
  • olaj
  • bors

A cukros tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és hagyd, hogy felfusson. A lisztet két tojással, öt evőkanálnyi olajjal és az élesztővel keverd össze. Gyúrd össze, majd meleg helyen keleszd a duplájára.

A túrót villa segítségével törd össze, és sózd meg picit. A tésztát vedd ketté, és nyújtsd ki egy kisebb tepsi méretére. Az egyik lapot tedd az olajjal megkent tepsibe, majd a sült pulykahúst darabold fel, és szórd rá. Hintsd meg a túróval, az oregánóval, és öntözd meg három evőkanálnyi olajjal.

Tedd rá a másik tésztalapot, és a széleit alaposan nyomkodd össze. A tetejét villával szurkáld meg, majd kend meg a megmaradt, felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben nagyjából 50-60 perc alatt süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük