4 isteni húsos pite, ha megmaradt a sült
Ne hagyd kárba veszni a már megsütött húsokat. Használd őket töltelékként, és készíts mesés sós pitéket!
Nem érdemes napokig ugyanazon a húson rágódni, ha esetleg többet készítettél, mint amit valójában el is fogyasztotok. Ne dobd a szemétbe a maradékot, inkább készíts tölteléket, és süss belőle mennyei sós pitéket.
Mindegy, milyen húsfajtát használsz, elrontani nem tudod. Zöldségekkel, fűszerekkel ízesítve igazi ínyencségeket készíthetsz anélkül, hogy pazaroltál volna. Próbáld ki különleges receptjeinket!
Répás-húsos pite
Hozzávalók:
- 50 kg sült csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 csomag leveles tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- fél csokor petrezselyem
- pici olaj
- só
- bors
Az olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A leveskockát főzd meg fél liter vízben, és öntsd a hagymára. A sült húst darabold fel kockákra, és amikor a hagymás szósz besűrűsödött, keverd hozzá.
A tésztát nyújtsd ki, majd vágd ketté. Egy kivajazott, kör alakú jénai tálba fektesd bele az egyik lapot úgy, hogy körben pereme is legyen. Kanalazd rá a húst, és szórd meg a felaprított répával és petrezselyemmel. Fedd be a maradék tésztával, alaposan nyomd össze a széleit, és végül előmelegített sütőben 50 perc alatt süsd készre.
Olasz húsos pite
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 4 szelet rántott hús
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál tej
- 2 konzerv paradicsompüré
- 2 evőkanál tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- oregánó
- bazsalikom
A lisztet a sütőporral, három evőkanálnyi olajjal, a tojással, a tejjel és a sóval gyúrd össze. Egy órára tedd hűtőbe. A maradék olajon dinszteld meg a felaprított hagymát, majd öntsd rá a paradicsompürét. Keverd bele a tejfölt, ízesítsd bazsalikommal, oregánóval ízlésed szerint, keverd bele az áttört fokhagymát, és hagyd, hogy kicsit besűrűsödjön. Ha felforrt, add hozzá a csíkokra vágott rántott húst, majd hagyd picit hűlni.
A tésztát vedd ketté, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Az egyik felét tedd egy kerek, kivajazott, lisztezett tűzálló tálba úgy, hogy legyen pereme, nehogy a szósz kifolyjon. Simítsd bele a húsos szószt, majd a másik tésztával fedd be, és a szélét alaposan nyomkodd rá. Előmelegített sütőben süsd készre.
Sajtos-húsos pite
Hozzávalók:
- 30 dkg megpirított darált hús
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- kakukkfű
- só
- bors
A lisztbe morzsold bele a vajat, és ízlésed szerint sózd meg. Dolgozd bele a tojást, a tejet, és gyúrd össze. Tedd néhány órára hűtőbe. Amikor elkészült, vedd kétfelé, és nyújtsd ki mindkét lapot. Egy tortaforma aljába nyomkodd bele az egyiket, de úgy, hogy pereme legyen.
Kanalazd rá a kakukkfűvel összekevert, pirított darált húst, és reszeld rá a sajtot. Fedd be a másik tésztalappal, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Görög szezámos pite
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 80 dkg sült pulyka
- 75 dkg túró
- 4 dkg élesztő
- 4 evőkanál szezámmag
- 3 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 kávéskanál cukor
- negyed kávéskanál szárított oregánó
- olaj
- só
- bors
A cukros tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és hagyd, hogy felfusson. A lisztet két tojással, öt evőkanálnyi olajjal és az élesztővel keverd össze. Gyúrd össze, majd meleg helyen keleszd a duplájára.
A túrót villa segítségével törd össze, és sózd meg picit. A tésztát vedd ketté, és nyújtsd ki egy kisebb tepsi méretére. Az egyik lapot tedd az olajjal megkent tepsibe, majd a sült pulykahúst darabold fel, és szórd rá. Hintsd meg a túróval, az oregánóval, és öntözd meg három evőkanálnyi olajjal.
Tedd rá a másik tésztalapot, és a széleit alaposan nyomkodd össze. A tetejét villával szurkáld meg, majd kend meg a megmaradt, felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben nagyjából 50-60 perc alatt süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- magyaros
- húsételek
Brassói aprópecsenye receptek
- tejszín
- ragu
Tejszínes ragu receptek
- sertéssült
- húsételek