4 mennyei, csokis tepsis süti

Fél óra, és kész

Csoki nélkül elképzelhetetlen lenne az élet, nem beszélve a csokis sütikről. Gyors és finom receptjeinkkel könnyen kiélheted függőségedet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokoládét az istenek eledeleként is emlegetik. Az íze semmihez sem hasonlítható kulináris élvezetet nyújt. Az ősi maja kultúrában mágikus erőt tulajdonítottak neki, és depresszió ellen is használták.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha a nyár elmúltával valami igazán csokis finomsággal dobnád fel magad, akkor süsd meg a tepsis édességek egyikét.

Triplacsokis brownie 

Hozzávalók:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 35 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg tejcsokoládé-pasztilla
  • 10 dkg fehércsokoládé-pasztilla
  • 4 tojás
  • fél rúd vanília
  • 1 teáskanál só

Az étcsokit olvaszd meg a vajjal, majd hűtsd le. Keverd bele egyenként a tojásokat, a vanília kikapart magjait, a sót, a cukrot, a lisztet, a tej- és fehércsoki-pasztillákat. Ha az utóbbit nem tudod beszerezni, akkor apróra vágott csokoládéval helyettesítheted. A masszát öntsd kivajazott, lisztezett tepsibe, és előmelegített, 180 fokos sütőben süsd 30 percig. A süteményt kockázd fel, és szórd meg porcukorral.

Csokiszeletek mandulával

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál cukor
  • pici só

A tetejére:

  • 20 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 3 szelet reszelt étcsokoládé

A vajból, a lisztből, a tojássárgájából és a cukorból a citrom levével és kevés sóval gyúrj tésztát. Nyújtsd ki vékonyra, tedd kivajazott, lisztezett tepsibe, és mérsékelt hőfokon félig süsd meg.

Ha kihűlt a tészta, a cukorból, a kemény habbá vert tojásfehérjékből, a reszelt étcsokiból és az őrölt mandulából készíts sűrű mázat. Kend rá a kihűtött tésztára, és süsd tovább addig, amíg a teteje meg nem szárad. Ha újra kihűl, szeleteld fel a sütit.

Diós-csokis

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott étcsokoládé
  • fél csomag sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • darabolt dió
  • csipet só

Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel. Keverd habosra a vajat a tojások sárgájával és a porcukorral. Add hozzá a lisztet, az olvasztott étcsokit, a sütőport, a szódabikarbónát, majd a végén a tojások felvert, kemény habját. Öntsd a tésztát vajazott, lisztezett tepsibe, és szórd meg a tetejét dióval. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csokis-vajas keksz

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé

Az alapanyagokból gyúrj tésztát, és nyújtsd ki vékonyra. Amilyen formád van otthon, azzal szaggasd ki a sütit. Rakd a figurákat vajjal kikent, lisztezett tepsibe, és 180 fokon süsd meg. 

Ezt is szeretjük