4 könnyen elkészíthető kuglóf a nagyitól
Ha kedvet érzel egy kis sütögetéshez, próbáld ki ezeket az igazán ízletes kuglófokat. Nem kell konyhatündérnek lenned, akkor is sikerülni fog.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fahéjas kuglóf

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 teáskanál fahéj
  • 125 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g mazsola
  • 125 g őrölt mandula

Keverd fel a tojásokat, add hozzá a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot és a fahéjat. Egy tálba szitáld át a lisztet, keverd össze a sütőporral, a tojásos masszával, majd keverd bele a mazsolát és a mandulát is.

A tésztát öntsd egy kivajazott és belisztezett kuglófformába. 170 fokra előmelegített sütőben süsd a középső rácson 65-70 percig. Pihentesd 5 percig, majd szedd ki, és hagyd hűlni. Díszítheted porcukor és vaníliás cukor keverékével, fahéjjal vagy szeletelt mandulával is.

Sárgarépás koszorú

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vaj vagy margarin
  • 330 g cukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl olaj
  • 300 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g darált mandula
  • 500 g reszelt sárgarépa
  • 10 evőkanál narancslé
  • 130 g porcukor
  • 1 narancs

Olvaszd meg a vajat, és hagyd hűlni. A tojásokat keverd ki a cukorral, add hozzá az olajat, a vajat, és robotgéppel keverd habosra. Szitáld bele a sütőporral, mandulával és a sóval elkevert lisztet, majd add hozzá a reszelt sárgarépát is. A masszát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába, és a 170 fokra előmelegített sütő közepére téve süsd egy órán át. Ha megsült, pihentesd még 5 percig, majd borítsd ki a formából. Forralj fel 8 evőkanálnyi narancslét, sűrítsd a felére. A kuglófot szurkáld meg hurkapálcikával vagy hústűvel, és locsold le a narancslével. Amíg kihűl, keverj sűrű mázt a porcukorból és 2 evőkanál narancsléből, majd csorgasd a sütire. A díszítéshez csíkokban vágd le a narancs héját, és filézd ki a gerezdeket.

Almás kuglóf

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 3 dl víz
  • 200 g cukor + 3 kanál cukor
  • 3 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 125 g margarin
  • 1 kiskanál fahéj
  • 50 g mazsola
  • 100 g darált dió

A karikára vágott almákat 3 kanálnyi cukorral tedd 3 deci vízbe puhulni, és villával nyomkodd le fövés közben. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Mixerben keverd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a margarint, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darált diót. Kézzel keverd bele az almakompótot, úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon. A tésztát öntsd a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 170 fokra előmelegített sütő közepén süsd 50-60 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még süsd pár percig. Szórd meg mandulával, porcukorral, sőt, még lekvárral is megkenheted.

Csokidarabkás, mákos kuglóf

Hozzávalók:

  • 10 dkg mák
  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál rum
  • 250 g vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 6 tojás
  • 500 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g csokoládé

A mákot daráld finomra, majd a tejjel együtt forrald fel alacsony hőfokon, míg sűrű masszát nem kapsz. Keverd hozzá a citrom lereszelt héját és a rumot, és hagyd kihűlni. A vajat a kétféle cukorral és a csipetnyi sóval keverd habosra, egyenként üsd bele a tojásokat, és szitáld hozzá a sütőporos lisztet. A tészta egyharmad részébe keverd bele a főzött mákot. A maradék tésztába forgasd bele az apróra összevágott csokoládét. A masszát öntsd a kivajazott formába, és a középső rácson süsd 90 percig. Tűpróbával folyamatosan ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta. A sütőből kivéve rövid pihentetés után borítsd ki, és lekvárral, mákkal díszítsd.

Ezt is szeretjük