4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
Nincs is jobb a nagy nyári melegben, mint egy tál mennyei gyümölcsleves. Próbáld ki receptjeiket, és érezd a vitaminbomba energiáját.
A melegben nem szeretsz az izzasztó tűzhely mellett álldogálni? A következő receptekkel nem is kell. A nyár nagy slágere a hideg gyümölcsleves, amit bármilyen gyümölcsből elkészíthetsz. Nemcsak finom, de gyorsan megvan, ráadásul még egészséges is.
Ha egy kis változatosságra vágysz, próbáld ki némi alkohollal is, mert attól még különlegesebb ízt kapsz.
Meggyleves
Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 2 dl tejföl
- fél rúd vanília
- fél citrom
- szegfűszeg
- fahéj
- kevés liszt
- cukor
A meggyet magozd ki, majd a fűszerekkel és a szeletekre vágott citrommal tedd fel főni egy lábosban egy liter vízzel. Készítsd el a habarást a tejfölből és egy teáskanál lisztből.
Folyamatos keverés mellett add a leveshez, majd forrald össze. Hűtve tálald.
Gyömbéres sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 3 evőkanál citromlé
- 1 dl joghurt
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- mentalevelek
A sárgadinnye magját szedd ki, majd kapard ki a húsát. Öntsd össze a joghurttal és a gyömbérrel. Turmixold össze, és tedd hűtőbe. A mentaleveleket aprítsd fel, és tálaláskor díszítsd vele a levest.
Sárgabarackleves
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 liter víz
- 2 db szegfűszeg
- 1 dl fehérbor
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi őrölt fahéj
A sárgabarackot vágd ketté, és szedd ki a magját. Hámozd meg, kockázd fel, majd az egynegyedét szórd meg 5 dkg porcukorral, és tedd egy órára a hűtőbe. A maradék barackot a maradék porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a citromhéjjal tedd egy fazékba. Öntsd fel 1 liter vízzel, és főzd a gyümölcsöt puhára. Ha kész, hűtsd le egy kicsit, és turmixold át. Tedd bele a tejszínt és a darabos barackot, majd alaposan keverd össze. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és hidegen tálald.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tejszínes málnaleves
Hozzávalók:
- 70 dkg málna
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejszín
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- őrölt fahéj
A málnát mosd meg, és hagyd lecsepegni. Szórd meg pici fahéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Reszeld rá a narancs és a citrom héját, és a levüket is facsard rá a málnára.
Öntsd fel 5 dl vízzel, tedd bele a tejszínt, és forrald fel. Ezután az egészet turmixold össze, és hűtsd le. Ízlés szerint egész málnaszemekkel tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- eper
- leves
Eperkrémleves receptek
- uborka
- káposzta
Csak 5 kiló plusz van rajtad?
- szőlő
- barack