4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
Nincs is jobb a nagy nyári melegben, mint egy tál mennyei gyümölcsleves. Próbáld ki receptjeiket, és érezd a vitaminbomba energiáját.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

5 lépés, amely segít, hogy az arcbőr nyáron is matt maradjon: megszűnik a fénylő hatás, és növelhető a smink tartóssága »

Mattítja a zsíros bőrt, lassítja a bőröregedést: a bambuszpor sokféleképpen használható »

Beatrice hercegnő stílusérzéke lassan Katalinéval vetekszik: nőies szettjei figyelemre méltóak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A melegben nem szeretsz az izzasztó tűzhely mellett álldogálni? A következő receptekkel nem is kell. A nyár nagy slágere a hideg gyümölcsleves, amit bármilyen gyümölcsből elkészíthetsz. Nemcsak finom, de gyorsan megvan, ráadásul még egészséges is.

Ha egy kis változatosságra vágysz, próbáld ki némi alkohollal is, mert attól még különlegesebb ízt kapsz.

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 2 dl tejföl
  • fél rúd vanília
  • fél citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • kevés liszt
  • cukor

A meggyet magozd ki, majd a fűszerekkel és a szeletekre vágott citrommal tedd fel főni egy lábosban egy liter vízzel. Készítsd el a habarást a tejfölből és egy teáskanál lisztből.

Folyamatos keverés mellett add a leveshez, majd forrald össze. Hűtve tálald.

Gyömbéres sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 dl joghurt
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • mentalevelek

A sárgadinnye magját szedd ki, majd kapard ki a húsát. Öntsd össze a joghurttal és a gyömbérrel. Turmixold össze, és tedd hűtőbe. A mentaleveleket aprítsd fel, és tálaláskor díszítsd vele a levest.

Sárgabarackleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 liter víz
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi őrölt fahéj

A sárgabarackot vágd ketté, és szedd ki a magját. Hámozd meg, kockázd fel, majd az egynegyedét szórd meg 5 dkg porcukorral, és tedd egy órára a hűtőbe. A maradék barackot a maradék porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a citromhéjjal tedd egy fazékba. Öntsd fel 1 liter vízzel, és főzd a gyümölcsöt puhára. Ha kész, hűtsd le egy kicsit, és turmixold át. Tedd bele a tejszínt és a darabos barackot, majd alaposan keverd össze. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és hidegen tálald.

Tejszínes málnaleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg málna
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • őrölt fahéj

A málnát mosd meg, és hagyd lecsepegni. Szórd meg pici fahéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Reszeld rá a narancs és a citrom héját, és a levüket is facsard rá a málnára.
Öntsd fel 5 dl vízzel, tedd bele a tejszínt, és forrald fel. Ezután az egészet turmixold össze, és hűtsd le. Ízlés szerint egész málnaszemekkel tálald.

Ezt is szeretjük