Kapucíner-szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. Hűvös helyen, vagy hűtőben 3-4 napig eltartható.

Kapucíner-szelet

Hozzávalók 6 személyre

Tészta hozzávalói

  • (32x22 cm-es tepsihez)
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó (cukrozatlan)
  • 8 gramm sütőpor (1/2 csomag)
  • 6 db tojás
  • 1 dl étolaj

Krém hozzávalói

  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek holland kakaó
  • 1 cs instant kávé

Csokoládémáz hozzávalói

  • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
  • 1 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük jó habosra a porcukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olajat. A lisztet dolgozzuk össze a sütőporral, a kakaóval, és szitáljuk hozzá a keverékhez. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a masszával. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és egyenletesen simítsuk bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. A megsült tésztát sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. Amikor a tészta teljesen kihűlt, óvatosan vágjuk ketté a tésztát, és töltsük meg a krémmel.
A porcukrot keverjük simára a margarinnal. A pudingport dolgozzuk simára a tejjel, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen. A teljesen kihűlt pudingot ezután keverjük hozzá a cukros margarinhoz, majd osszuk el két egyenlő részre. Az egyik krémhez keverjük hozzá a kakaót, a másik krémhez a kávét.
Az egyik tésztát helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd egyenletesen kenjük el rajta a kávés krémet. Ezután helyezzük rá a másik tésztát, és egyenletesen kenjük el rajta a kakaós krémet, majd tegyük hideg helyre, hogy a krém kissé megdermedjen.

A csokoládét tördeljük apróbb darabokra, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vajat. Ezután gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

Az elkészült mázat ezután óvatosan öntsük rá a sütemény tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük