Baconbe tekert zöldbab
Baconbe tekert zöldbab
Hozzávalók 2 személyre
- 60 szál zöldbab
- 1 csomag bacon szalonna
- só
- ételízesítő
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- reszelt sajt
Elkészítés:
A zöldbab 2 végét levágjuk, és egészben sós, ételízesítős vízben puhára főzzük. Kb. 7-8 szál zöldbabot tekerünk 1 bacon szalonnába. Vajból és lisztből besamel rántást készítünk, és amikor szép aranysárga, akkor a tejjel felengedjük. Csomómentesre keverjük, kicsi sóval, borssal, ízesítjük. A tekercseket tűzálló tálba tesszük, a besamelt rákanalazzuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon sütjük. Köretként is ajánlom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept