Tojássaláta sajtkosárban

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsvéti sonka mellé készítsünk egy egyszerű, ám finom tojássalátát, melyet ízlés szerint sajtkosárban is tálalhatunk. Így az egyszerű salátát kicsit feldobhatjuk, és nem csak mutatós lesz a tálalás, hanem a salátával együtt a sajtkosarat is elfogyaszthatjuk.

Hozzávalók 4 személyre:

  • (6-8 db-hoz)
  • 20 dkg sajt
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db édes alma
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek torma (csemege)
  • 2 tk majonéz
  • 1 tk dijoni mustár
  • cukor ízlés szerint
  • csipet só
  • snidling (el is hagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, majd osszuk el 6-8 részre. (Én edami sajtot reszeltem le, de trappista, vagy füstölt sajt is jó hozzá.)

Sütőpapírból vágjunk ki egy 8-10 cm átmérőjű kört, majd tegyünk rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot.

Ezután tegyük be a mikróba, és a pizza sütő fokozaton süssük 2 perc alatt világos színűre. (Amennyiben nincs a mikrón pizza sütőfokozat, akkor sütőben magas hőfokon süssük meg.)

A mikróból kivéve rögtön fordítsuk rá egy pohárra, majd húzzuk le a sütőpapírt, és kézzel formázzuk meg a még meleg sajtot. (Gyorsan kell a sajttal dolgozni, mert hamar kihűl, és megkeményedik.)

Az elkészült kosárkát tegyük félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járjunk el.

A keményre főtt tojásokat vágjuk félbe, majd emeljük ki a sárgáját. Ezután a sárgákat villával nyomkodjuk össze, a fehérjét pedig vágjuk kisebb kockákra.
Az almát pucoljuk meg, távolítsuk el a magházat, és szintén vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy tálba tegyük bele az összenyomkodott tojássárgát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, és ízlés szerint cukrot, majd keverjük alaposan össze. (Egy krémes masszát kell hogy kapnunk.)

Ezután adjuk hozzá a felkockázott tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Tálalás előtt töltsük meg a sajtkosárkákat a tojássalátával, majd úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló