Dióbomba

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok sütit készítettem az elmúlt években, napi rendszerességgel, és egyik este több alapanyag is megmaradt, gondoltam készítek belőle valamit. Így sikerült egy ilyen édes süteményt létrehoznom, amit másnap a barátnőimmel meg is kóstoltattam. Nagy sikere lett.

Dióbomba

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • 35 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 evőkanál forróvíz
  • 8 tojás fehérje
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg egész diódarabok
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját a liszttel, a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral és a forróvízzel habosra keverem.
8 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem, és lassan a kikevert tésztához adom. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütöm. Kb. 25*32 cm -es tepsiben.

Krém:
2 dl tejet 3 kanál liszttel sűrűre főzök. Lehűtöm hidegre.
A kihűlt krémhez hozzáadok: 10 dkg vajat, 10 dkg cukrot, 10 dkg darált diót.

A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval kb. 30 db pogácsát szaggatok, félbevágom, és a krémmel megtöltöm egyesével, az oldalát és esetleg a tetejét is vékonyan bekrémezem.
A pogácsák oldalára egész diókat nyomok a krémhez tapasztva.

Hab: 1 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és egy csipet sóval felverem.
A kész dióbombák tetejére egy kis habot ráteszek késsel vagy kiskanállal.

Ezt is szeretjük