Kókuszos-kókuszkrémes tekercs liszt nélkül

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kókuszos-kókuszkrémes tekercs liszt nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

  • (egy gáztepsi méretű tésztához)
  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tk sütőpor
  • 3-4 ek kakaó (cukrozatlan)

Krém hozzávalói

  • 3 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét elkezdem habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadom a citromlevet, a porcukrot, és kemény habbá kell verni.

Ezután beleszitálom a kakaót és a sütőport, hozzáadom a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverem.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, majd ráöntöm a masszát és egyenletesen elsimítom.(Egy vékony tésztaréteget fogunk kapni.)

Előmelegített sütőbe teszem, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütöm, mint a piskótatekercs tésztáját. (Én légkeverésnél, 150 fokon 15 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve egy sütőpapírra ráfordítom a megsült tésztát, majd lehúzom róla a sütőpapírt. Ezután egy nyirkos konyharuhával letakarom, és hagyom teljesen kihűlni. (A vízbe mártott konyharuhát jó alaposa kicsavarom, hogy éppen csak nedves legyen.)

Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerem.(Én 2-3-szor feltekerem, majd kitekerem.)

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverem, majd hozzákeverem a kókuszreszeléket is.

A tejszínt kemény habbá kell verni, majd apránként, óvatosan a kókuszos krémhez keverni. (Habtejszínhez, habfixáló is kell, mert különben összeesik a krém.)

A tésztát megkenem a krém felével, majd óvatosan feltekerem. Ezután a maradék krémmel bevonom a külső felét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálok.

Tálalás előtt legalább egy órára hűvös helyre teszem, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük