Élesztős fánk

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régóta megvan nekünk ez a recept, még a nagymamámtól származik, de ahogy rákerestem, az interneten is csupa hasonló receptet találtam élesztős fánkra! Nálunk ez vált be!

Élesztős fánk

Hozzávalók 6 személyre:

  • 100 dkg finomliszt
  • 1 db egész tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 5 evőkanál sertészsír (vagy olvasztott vaj)
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl meleg tej
  • 5 dl napraforgó olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. Az élesztőt kevés tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk.
2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, és a liszt kivételével az összes hozzávalóval simára keverjük.
3. Hozzáadjuk a lisztet is, majd jó hólyagosra dolgozzuk. Lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk.
4. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára borítjuk, ellapítjuk, és kiszaggatjuk. Lisztezett tálcára pakoljuk őket, és ismét kelni hagyjuk.
5. Olajban kisütjük, majd meghintjük porcukorral.
6. Házi baracklekvárral tálaljuk.

Ezt is szeretjük