Ünnepi habos torta

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez egy saját recept. A kisfiam imádja a tejszínhabos süteményeket, és ez az egyik kedvence.

Ünnepi habos torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 500 ml habtejszín
  • 400 ml tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • dekorgyöngy
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ameddig a torta sül, elkészítjük a krémet. A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez hozzáadjuk, és krémet készítünk belőle habverő segítségével. A megsült tortát kihűtjük, félbevágjuk és a vaníliakrémmel megtöltünk. A habtejszínt mély tálba öntjük, és felverjük. A habot habzsákba töltjük, és a tortát bevonjuk vele. A tetejét dekorgyönggyel díszítjük.

Ezt is szeretjük