Finom kifli

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anyósomtól kaptam, nekünk bejött, kis családom imádja.

Finom kifli

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 1/2 l tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kg liszt
  • 1 bő evőkanál só
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl étolaj

A tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • szezámmag
  • sajt vagy köménymag
  • 25 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

1.5 dkg élesztőt 1 evőkanál cukorral 2,5 dl tejben felfuttatunk. 1 kg lisztet egy bő evőkanál sóval elkeverünk, hozzátesszük a 2 tojássárgát, a 1,5 dl étolajat, az élesztős tejet és még 2,5 dl tejet, tehát összesen fél liter tej kell hozzá. Gyorsan összeállítjuk és 6 cipót formázok belőle.

Begyújtjuk a sütőt ( 200-210 C°). Vékonyra nyújtjuk a cipót és nyolcadokra vágjuk. Feltekerjük kifliformára és a sütőlapra készítjük. 20 percig még várakoztatjuk őket, addig a maradék tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal, sajttal vagy köménnyel megszórjuk. Apró kockára vágjuk a 25 dkg margarint. Ezeket rárakosgatjuk a kiflikre és betoljuk a sütőbe.

Tippek:

A tésztába csak egy csipet só kerüljön és 25 dkg szobahőmérsékletű margarint kell kikeverni 1 ek sóval. Minden cipót felezni kell, kinyújtani, majd a két vékony tésztalap közé kenni a sós margarint. Ettől a tészta sütés közben rétegekre válik, könnyed lesz és az itt-ott kicsit kicsorgó margarintól ropogós lesz az alja, széle.

Ezt is szeretjük