no

Finom kifli

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Anyósomtól kaptam, nekünk bejött, kis családom imádja.

Finom kifli

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 1/2 l tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kg liszt
  • 1 bő evőkanál só
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl étolaj

A tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • szezámmag
  • sajt vagy köménymag
  • 25 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

1.5 dkg élesztőt 1 evőkanál cukorral 2,5 dl tejben felfuttatunk. 1 kg lisztet egy bő evőkanál sóval elkeverünk, hozzátesszük a 2 tojássárgát, a 1,5 dl étolajat, az élesztős tejet és még 2,5 dl tejet, tehát összesen fél liter tej kell hozzá. Gyorsan összeállítjuk és 6 cipót formázok belőle.

Begyújtjuk a sütőt ( 200-210 C°). Vékonyra nyújtjuk a cipót és nyolcadokra vágjuk. Feltekerjük kifliformára és a sütőlapra készítjük. 20 percig még várakoztatjuk őket, addig a maradék tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal, sajttal vagy köménnyel megszórjuk. Apró kockára vágjuk a 25 dkg margarint. Ezeket rárakosgatjuk a kiflikre és betoljuk a sütőbe.

Tippek:

A tésztába csak egy csipet só kerüljön és 25 dkg szobahőmérsékletű margarint kell kikeverni 1 ek sóval. Minden cipót felezni kell, kinyújtani, majd a két vékony tésztalap közé kenni a sós margarint. Ettől a tészta sütés közben rétegekre válik, könnyed lesz és az itt-ott kicsit kicsorgó margarintól ropogós lesz az alja, széle.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük