Puha mézeskalács

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Azonnal süthető, pihentetés nélküli, azonnal ehető, hetekig puha mézeskalács recept. Én is találtam egyszer a neten, már évek óta ezt sütöm, és az egész család ezt a receptet használja. December 22-én sütöttem, és január 4-én ettük meg az utolsót, és még az is puha volt!

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • fél evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg margarin
  • 1,3 dl méz
  • 2 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük ki egy nagyobb tálba a lisztet, a szitált porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, és a szódabikarbonát. Majd adjuk hozzá a margarint, a mézet, és a tojássárgáját. Gyúrjuk át az egészet, hogy egynemű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ne ijedjünk meg, ahogy gyúrjuk először, nagyon ragadós lesz, de gyúrjuk tovább nyugodtan! Az elkészült mézeskalács tésztát osszuk ketté. Jól lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vagy annál vékonyabbra, ki mennyire vastagon szereti. Ha nagyon ragad a deszkára szórjunk még alá lisztet. Szaggassunk tetszőleges formákat. Sütőpapíros tepsire téve, 170 fokos jól előmelegített sütőben SZIGORÚAN 7-8 percig süssük. Vigyázzunk vele mert, ha túl sütjük akkor kemények lesznek a kalácsok! Inkább nézegessük többször, ne feledkezzünk meg róla, könnyen odaég!
Ebből a mennyiségből 5 gáztepsi mézeskalács készíthető.
Ha elkészültek, és kihűltek, ki is díszíthetjük őket! Jól zárható dobozban hetekig eláll, és puha marad.

1
2
Ezt is szeretjük