Mascarponés csokitorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A torta születésnapra készült. Nem szeretjük a túl tömény és vajas süteményeket, ez a csokikrém nem nehéz, így nagy sikere volt a tortának.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g étcsokoládé
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml Hulala habtejszín
  • 300 g tejcsokoládé
  • 1 tojás sárgája
  • 150 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét felverem, a sárgájához hozzákeverem a cukrot, vaníliás cukrot, majd habosra keverem. A liszthez hozzáadom a sütőport, majd ezt lassan adagolom a cukros tojáshoz. Ehhez a masszához keverem az olvasztott csokoládét, a felvert tojásfehérjét is hozzáadom. 180°C-on, 30 percig tortaformában sütöm a csokoládés piskótát.
A krémhez a mascarponét elkeverem a porcukorral, majd hozzáadom a tojássárgáját, végül az olvasztott csokoládét. A habtejszínt felverem, ezt is a csokis mascarpone krémhez keverem.
A kihűlt piskótát háromfelé vágom, a lapokat megkenem a csokis krémmel, ízlés szerint díszítem. (Én cukorfondant választottam.)

1
2
Ezt is szeretjük