Erdélyi káposztalé leves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jellegzetes újévi étel, de disznóvágások idején mindig az asztalra került, ilyenkor agyvelőt is adnak hozzá.

Erdélyi káposztalé leves

Hozzávalók 6 személyre

  • 30 dkg darált sovány sertéshús
  • 1 tojás
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika ízlés szerint
  • kapor
  • csombor
  • 1 l savanyú káposztalé
  • 2 evőkanál rizs(barna)
  • 1 liter káposztalé
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt és karikára vágott zöldséget és az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, utána pirospaprikát teszünk rá, majd először egy csészével, utána még kb. fél liter hideg vízzel felengedjük.
Elkészítjük a gombócokat, a darált húsba beletesszük az előre beáztatott rizst, a feltört tojást sóval borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, csomborral, kaporral ízesítjük, jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a levesbe rakjuk.

Addig főzzük, amíg minden megpuhul (a húsgombócot külön is meg lehet főzni, a barnarizsnek hosszabb a főzési ideje, ezért érdemes azt előre megfőzni).
Utána hozzáöntjük a káposztalevet, kaporral, csomborral ízesítjük. Jól kiforraljuk, ha szükség, ízesítjük.
Tálaláskor lehet tejföllel kínálni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük