Erdélyi káposztalé leves

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jellegzetes újévi étel, de disznóvágások idején mindig az asztalra került, ilyenkor agyvelőt is adnak hozzá.

Erdélyi káposztalé leves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg darált sovány sertéshús
  • 1 tojás
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika ízlés szerint
  • kapor
  • csombor
  • 1 l savanyú káposztalé
  • 2 evőkanál rizs(barna)
  • 1 liter káposztalé
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt és karikára vágott zöldséget és az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, utána pirospaprikát teszünk rá, majd először egy csészével, utána még kb. fél liter hideg vízzel felengedjük.
Elkészítjük a gombócokat, a darált húsba beletesszük az előre beáztatott rizst, a feltört tojást sóval borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, csomborral, kaporral ízesítjük, jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a levesbe rakjuk.

Addig főzzük, amíg minden megpuhul (a húsgombócot külön is meg lehet főzni, a barnarizsnek hosszabb a főzési ideje, ezért érdemes azt előre megfőzni).
Utána hozzáöntjük a káposztalevet, kaporral, csomborral ízesítjük. Jól kiforraljuk, ha szükség, ízesítjük.
Tálaláskor lehet tejföllel kínálni.

Ezt is szeretjük