Narancsos-fahéjas pöffeteg
Lezárt fémdobozban több napig is ellálló, finom,(kekszjellegű) aprósütemény.
Narancsos-fahéjas pöffeteg
Hozzávalók 8 személyre
- (kb 40 db-hoz)
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 18 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 kicsi narancs lereszelt héja
- 1 narancs kicsavart leve
- 2 kk fahéj
- 2 tojás
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, fahéjat, csipet sót, sütőport tálba tesszük, összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal.
2. Hozzáadjuk a tojásokat, a narancslét, a narancshéjat és összegyúrjuk.
3. A tésztát pár órára hideg helyre tesszük.
4. Közepes diónyi golyókat formálunk belőle, majd vaníliás porcukorba meghempergetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne túl közel egymáshoz, mert sülés közben kicsit még növekednek.
5. Kb. 160-170 fokos sütőben, kb. 12 perc alatt világosra sütjük őket.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept