Narancsos-fahéjas pöffeteg

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lezárt fémdobozban több napig is ellálló, finom,(kekszjellegű) aprósütemény.

Narancsos-fahéjas pöffeteg

Hozzávalók 8 személyre:

  • (kb 40 db-hoz)
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 18 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kicsi narancs lereszelt héja
  • 1 narancs kicsavart leve
  • 2 kk fahéj
  • 2 tojás
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, fahéjat, csipet sót, sütőport tálba tesszük, összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal.

2. Hozzáadjuk a tojásokat, a narancslét, a narancshéjat és összegyúrjuk.

3. A tésztát pár órára hideg helyre tesszük.

4. Közepes diónyi golyókat formálunk belőle, majd vaníliás porcukorba meghempergetjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne túl közel egymáshoz, mert sülés közben kicsit még növekednek.

5. Kb. 160-170 fokos sütőben, kb. 12 perc alatt világosra sütjük őket.

Ezt is szeretjük