Babsaláta

beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen gyakran készítek babsalátát, önmagában is finom de köretként is szeretjük.

Babsaláta

Hozzávalók 2 személyre

  • fél kg nagy szemű fehérbab
  • egy db lilahagyma
  • néhány zöldhagymaszár
  • egy teáskanál házi ételízesítő
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • kis db chili paprika
  • egy evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál ecet
  • ízlés szerint cukor
Recept idők

Elkészítés:

A babot megmossuk, majd beáztatjuk. Nálam egy éjszakán keresztül ázott. Másnap feltesszük főni egy fazékba,annyi vizet öntünk rá, hogy csak éppen belepje a babot. Én amikor felforr, leöntöm a vizet róla, leöblítem. Majd ismét felengedem vízzel, most ízesítem sóval, borssal, beleteszem a főzővízbe a hagymát (most sok újhagymaszáram volt, azt tettem), babérlevelet, chili paprikát.
Kb. fél óra alatt megfőtt és majdnem teljesen elfőtt a főzőlé.
Elkészítjük a salátaöntetet (mindenki ízlés szerint készítse), elkeverjük az ecettel a cukrot, a sót, az olajat, majd beleteszünk egy felszeletelt lilahagymát, majd összekeverjük a babbal. Legalább 1-2 órán keresztül hideg helyen pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük