Babsaláta
Télen gyakran készítek babsalátát, önmagában is finom de köretként is szeretjük.
Babsaláta
Hozzávalók 2 személyre
- fél kg nagy szemű fehérbab
- egy db lilahagyma
- néhány zöldhagymaszár
- egy teáskanál házi ételízesítő
- só
- bors
- 2 db babérlevél
- kis db chili paprika
- egy evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál ecet
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A babot megmossuk, majd beáztatjuk. Nálam egy éjszakán keresztül ázott. Másnap feltesszük főni egy fazékba,annyi vizet öntünk rá, hogy csak éppen belepje a babot. Én amikor felforr, leöntöm a vizet róla, leöblítem. Majd ismét felengedem vízzel, most ízesítem sóval, borssal, beleteszem a főzővízbe a hagymát (most sok újhagymaszáram volt, azt tettem), babérlevelet, chili paprikát.
Kb. fél óra alatt megfőtt és majdnem teljesen elfőtt a főzőlé.
Elkészítjük a salátaöntetet (mindenki ízlés szerint készítse), elkeverjük az ecettel a cukrot, a sót, az olajat, majd beleteszünk egy felszeletelt lilahagymát, majd összekeverjük a babbal. Legalább 1-2 órán keresztül hideg helyen pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Még több recept