Sóágyon sült csirkemell

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sóágyon sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • két egész csirkemell ( 1300 gramm)
  • zöldfűszerek: ízles szerint lestyán, kakukkfű,
  • petrezselyemzöld, zsálya
  • házi ételízeső
  • egy teáskanálnyi frissen őrölt bors
  • egy teáskanál olívaolaj
  • két db alma
  • 60-70 dkg durva só a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk róla a vizet. A sütőt bekapcsoljuk.
Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Az almát felszeljük, a zöldfűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöldfűszereket, az almaszeleteket (én az egyik mell bőre alá is dugtam almaszeletet), majd ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre. Én egy fél óráig alufóliával leborítottam, majd levettem róla, további 30-35 percig sült, és megfordítottam
A másik oldalát is 30-40 percig sütjük. Ha nem elég piros, érdemes a légkeveréses fokozatra kapcsolni a sütőt, addig sütjük, ameddig szép színt kap. (Természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).
Vigyázzunk amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.
Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük