Garnélaleves pirítva

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Garnélaleves pirítva

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg főtt garnéla
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 1 vékony szál póré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 chili
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl fehérbor
  • 1 csipet sáfrány
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 2,5 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A garnélákat megtisztítjuk, fejüket letörjük, a páncéljukat lepattintjuk. A garnélafarkat félretesszük. A répát, a zellert, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk tisztítás után. A chilit kimagozzuk, összevágjuk. A vajat felhevítjük, rádobjuk a páncélokat, a fejeket, a fokhagymát, a pórét, répát, a zellert, és jól lepirítjuk. Felöntjük a bor felével, és ismét lepirítjuk. Ráöntjük a maradék bort, belekeverjük a chilit, a sáfrányt, és újra lepirítjuk. Ha ismét jól megpirult, felöntjük a zöldségalaplével, és 15-20 percig főzzük. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és a levet botmixerrel péppé zúzzuk. Szitán átszűrjük, sóval, borssal ízesítjük, és újra felforraljuk. Belekeverjük a garnélákat, de előbb fokhagymás olajon átpirítjuk, és így tesszük a levesbe,2-3 percig főzzük még.

1
2

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük