Babpaprikás - glutén és laktózmentes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tegnap esti vacsorakészítés érdekesen zajlott. Eredetileg carbonarát terveztem, aztán ahogy elkezdtem pirítani az összeaprított szalonnákat, gondoltam teszek bele hagymát is, lesz ami lesz...

...ahogy a pirított szalonna és hagyma illata átjárta a konyhát megkívántam a csirkepaprikást, de mivel nem ahhoz készültem, csirke nem volt otthon.....elkezdtem felkutatni a szekrényeket, hogy mivel helyettesíthetném a csirkét, amikor is találtam két babkonzervet...

...mennyei vacsora kerekedett belőle, így ezt mától felveszem a repertoárba, és jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, a siker garantált.

Babpaprikás - glutén és laktózmentes

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 25 dkg vörösbab konzerv
  • 25 dkg óriás fehérbab konzerv
  • 3-4 karika hegyes erős paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek lm tejföl
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnákat apró kockára vágom és elkezdem zsírjára sütni, majd amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát, az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.

Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforralom és ezt követően kb. 10 percet főzöm. Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.

Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összerottyantom, és frissen kifőtt gm tésztával, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük