Sajtos rúd
Sajtos rúd
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír (v. vaj)
- 20 dkg sajt (+ a tetejére)
- 3 tk só
- 1 egész tojás + 1 a lekenéshez
- 2,5 dkg élesztő
- tejföl (amennyit felvesz)
Elkészítés:
Tedd egy tálba a lisztet, morzsold hozzá az élesztőt, majd add hozzá a zsírt, és kézzel kezdd el összemorzsolni.
Ezután add hozzá a sót, a reszelt sajtot, az egész tojást, és 1-2 ek tejfölt.
Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, és ha szükséges, még kanalanként adagold hozzá tejfölt. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapni.(Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó, ha már teljesen elválik a tál falától és a kezünktől is.)
Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kell nyújtani. (Én egyszer meghajtogattam és újra nyújtottam, de ez el is hagyható.)
A tetejét villával felvert egész tojással kend le, majd derelyevágóval ízlés szerinti méretűre vágd.
Végül a tetejére reszelj sajtot. (Könnyebb bánni vele, ha felvágás után reszeljük rá a sajtot.)
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb helyezd a rudakat.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra kell sütni.( Én légkeverésnél, 160 fokon sütöttem.)
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, így tálalás előtt már pár nappal megsüthetjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept