Gnocchi Kriszta módra

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A férjemnek készítettem el ezt a receptet három éve először.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg lisztes, szétfőtt burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kiskanálnyi só
  • szerecsendió
  • 10 dkg pármai vagy pármai jellegű sonka
  • 1 db nagyobb cukkini
  • 3 fej paradicsom
  • 1 kiskanál bazsalikomos pesto
  • 7-8 db friss bazsalikomlevél + a tálaláshoz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt mozzarella
  • 1 nagy marék fekete olajbogyó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a gnocchit. A burgonyát meghámozzuk (vagy héjastól főzzük és utána hámozzuk meg) és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd jól összetörjük és kihűtjük. Amikor kihűlt a burgonya, a liszttel, a tojással, a sóval és egy nagy csipet őrölt szerecsendióval sima tésztává gyúrjuk. Enyhén lisztezett deszkán 4-5 db kb. 20 cm hosszú és 2 cm széles rudakat sodrunk belőle, majd abból egy éles kés segítségével 1 cm átmérőjű kis darabokat vágunk le. Villával a tetejüket lenyomjuk és félretesszük. Enyhén sózott és forrásban lévő vízbe teszünk egyszerre 10-12 darabot, és miután feljöttek a víz felszínére, hagyjuk még 1-2 percet főni, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tálba, aminek az aljára egy kevés olívaolajat csepegtettünk. Így főzzük ki az egész gnocchit. A kiszedett adagokra mindig reszeltem egy keveset a füstölt mozzarellából, ami szépen ráolvadt.
Kevés olívaolajat öntünk egy mélyebb serpenyőbe, belereszeljük a cukkinit, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, az apróra vágott paradicsomot, a bazsalikomos pestót, a felaprított bazsalikomleveleket, az áttört fokhagymát és kevés reszelt füstölt mozzarellát. Az egészet jól összesütjük - 5-6 perc alatt. A kész gnocchikra öntjük, óvatosan összekeverjük, majd a maradék mozzarellát ráreszeljük. Olajbogyóval megpakoljuk és máris lehet a tányérokra szedni. Apró, friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!

Blog.hu ajánló