Hétvégi ízbomba

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Az idei év legbájosabb ruhái molett alkatra: van miből ihletet meríteni tavaszra és nyárra »

Ragyogó arcbőr, mitesszerek nélkül: pórustisztító arcmaszkok körképe »

Zseniálisan rafinált trükk, amitől dúsabb lesz a hullámos frizura: csak hajgumi kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hétvégi ízbomba

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 közepes cukkini
  • 2-3 közepes lilahagyma
  • 2-3 közepes paradicsom
  • 2-3 közepes szelet csirkemell (lehet pulykamell vagy karaj is)
  • 2-3 marék csiperke gomba
  • 1 ek. fűszerkömény
  • 1 ek. édeskömény
  • 1 nagyobb padlizsán
  • egy kevés aprított bazsalikom, oregánó, majoránna és rozmaring
  • kapor ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • egy kisebb zacskó rizstészta vagy üvegtészta (ha nincs otthon, cérnametélttel is helyettesíthetjük)
Recept idők

Elkészítés:

A vékony csíkokra vágott hagymát zsíron megfonnyasztom, hozzáadom a csíkokra vágott húst és a fűszereket, megsózom, megborsozom ízlés szerint. Amikor a hús kezd fehéredni, hozzáadom a csíkokra vágott padlizsánt és cukkiniket.
Közben egy másik edényben készre főzöm a tésztát. (Üvegtészta esetében egy tál meleg vízbe kell csak beáztatni a tésztát.)

Amikor a cukkini és a padlizsán kicsit megfonnyadt beleteszem a csíkokra vágott paradicsomokat és gombákat, majd közepes lángon addig főzöm, amíg majd a teljes leve el nem fő. Ekkor hozzáöntöm a leszűrt cérnametéltet és összekeverem a zöldséges-húsos keverékkel. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, fűszerezhetjük, a lényeg, hogy minden íz érződjön, és ne legyen, ami elnyomja a másikat.

Ezt is szeretjük