Hétvégi ízbomba

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 közepes cukkini
  • 2-3 közepes lilahagyma
  • 2-3 közepes paradicsom
  • 2-3 közepes szelet csirkemell (lehet pulykamell vagy karaj is)
  • 2-3 marék csiperke gomba
  • 1 ek. fűszerkömény
  • 1 ek. édeskömény
  • 1 nagyobb padlizsán
  • egy kevés aprított bazsalikom, oregánó, majoránna és rozmaring
  • kapor ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • egy kisebb zacskó rizstészta vagy üvegtészta (ha nincs otthon, cérnametélttel is helyettesíthetjük)
Recept idők

Elkészítés:

A vékony csíkokra vágott hagymát zsíron megfonnyasztom, hozzáadom a csíkokra vágott húst és a fűszereket, megsózom, megborsozom ízlés szerint. Amikor a hús kezd fehéredni, hozzáadom a csíkokra vágott padlizsánt és cukkiniket.
Közben egy másik edényben készre főzöm a tésztát. (Üvegtészta esetében egy tál meleg vízbe kell csak beáztatni a tésztát.)

Amikor a cukkini és a padlizsán kicsit megfonnyadt beleteszem a csíkokra vágott paradicsomokat és gombákat, majd közepes lángon addig főzöm, amíg majd a teljes leve el nem fő. Ekkor hozzáöntöm a leszűrt cérnametéltet és összekeverem a zöldséges-húsos keverékkel. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, fűszerezhetjük, a lényeg, hogy minden íz érződjön, és ne legyen, ami elnyomja a másikat.

Ezt is szeretjük