Tejfölös csülkös bableves
Tejfölös csülkös bableves
Hozzávalók 8 személyre
- 0.5 kg fejtett bab
- közepes füstölt csülök
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- olaj, só, bors, pirospaprika
- 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
A csülköt megfőzzük, és felkockázzuk. A főzővízébe beletesszük a babot és megfőzzük. Amikor már majdnem kész, visszatesszük a kockázott csülköt is. Elkészítjük a rántást. Olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, rászórunk 2 evőkanál lisztet, és kissé barnára pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Forraljuk és a csülkös lébe öntjük. Borsozzuk, ha kell sózzuk, a végén belekeverjük a tejfölt, beforraljuk, és tálaljuk.