Szilvás gombóc
Végre itt az augusztus , megérettek az első szilvák!
Szilvás gombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg főtt, áttört burgonya a tésztához
- 1 db tojás a tésztához
- 300 g búzaliszt a tésztához
- só a tésztához
- kb. 20 szem szilva magozott a töltelékhez
- 1 evőkanál kristálycukor a töltelékhez
- 1 teáskanál őrölt fahéj a töltelékhez
- 2 evőkanál étolaj a bevonathoz
- 100 g zsemlemorzsa a bevonathoz
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben felkockázva megfőzzük, majd áttörjük. Sózzuk, annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz ahhoz, hogy nyújtható legyen.
Kinyújtjuk olyan vastagra, ahogy szeretjük a gombócot és kb. 10x10cm-es négyzeteket vágunk, majd mindegyik közepére rakunk egy kimagozott szilvát, cukorral és fahéjjal töltjük. A tészta 4 sarkát összefogva óvatosan gombóccá formáljuk, ügyelve, hogy ne szakadjon szét, és sehol ne legyen lyukas a gombóc!
Forrásban levő sós vízbe dobva kifőzzük őket, majd az olajon pirított zsemlemorzsába megforgatjuk a főtt gombócokat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept