Kapros vajbabfőzelék
Az idei első friss vajbabból mi mást készíthettem volna, mint egy finom főzeléket. Na persze, nem azt a tipikus menzás változatot.
A főzelékek nálam általában úgy készülnek, hogy éppen csak megpárolom a zöldséget, hogy még finom ropogós maradjon, befűszerezem, leöntöm tejföllel, kap egy kis keményítő- vagy útifűmaghéj-sűrítést aztán kész is. A vajbab is erre a sorsra jutott, és nem volt hosszú életű, mert gyorsan elfogyott.
Kapros vajbabfőzelék
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg friss zsenge vajbab
- 1 nagy csokor kapor
- 1 ek lm vaj
- 1 pohár lm tejföl
- 2 ek kukoricakeményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaport, megpárolom.
Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezem, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg besűrűsödik.
Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálalom.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept